Άλμα στις τιμές καυσίμων: Με τα 2 ευρώ «φλερτάρει» η βενζίνη στη Μεσσηνία

Άλμα στις τιμές καυσίμων: Με τα 2 ευρώ «φλερτάρει»  η βενζίνη στη Μεσσηνία

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια, με την τιμή της βενζίνης να διαμορφώνεται κοντά στα 2 ευρώ ανά λίτρο στα πρατήρια της Μεσσηνίας. Στην Καλαμάτα τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές αγγίζουν ή ξεπερνούν το παραπάνω… ψυχολογικό όριο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων που εκδίδει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι πολύ κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, γεγονός που προκαλεί προβλήματα και στον οδικό τουρισμό.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) στη Μεσσηνία το προηγούμενο διάστημα διαμορφώθηκε σε 1,99 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ακριβώς πριν από ένα μήνα είχε μέση τιμή 1,90 ευρώ ανά λίτρο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί οδηγοί να βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να «εκτροχιάζεται».

Τι λένε οι ταξιδιώτες

«2 ευρώ η βενζίνη; Είναι δυνατόν να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο; Πρέπει να κατέβει η βενζίνη, τα καύσιμα πρέπει να ελεγχθούν», λένε οι καταναλωτές, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ.

Εκείνοι που βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση είναι όσοι περίμεναν όλο το χειμώνα τις διακοπές και βλέπουν τώρα πως το ταξίδι με το αυτοκίνητο σε κάποιον προορισμό κοστίζει περισσότερο από ό, τι είχαν προγραμματίσει.

Για να ξεκινήσει, δηλαδή, μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο, θα πρέπει να πληρώσει κοντά στα 100 ευρώ μόνο για βενζίνες και διόδια, ενώ εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουν και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Α.Π.