Θεόδωρος Καρούτζος: Η Μεσσηνία κέντρο αναφοράς για τις υπηρεσίες υγείας με τις επενδύσεις του Ομίλου Affidea

Θεόδωρος Καρούτζος: Η Μεσσηνία κέντρο αναφοράς για τις υπηρεσίες υγείας με τις επενδύσεις του Ομίλου Affidea

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Affidea έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, με συνεχή επέκταση δικτύου, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων και, κυρίως, εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.

Οι επενδύσεις από τον Όμιλο Affidea είναι μείζονος σημασίας για το χώρο της Υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Ομίλου για την Ελλάδα.

Με αφορμή τη στρατηγική επέκταση της Affidea στη Μεσσηνία, ο διευθύνων σύμβουλος, Θεόδωρος Καρούτζος, μιλά στο «Θάρρος» για τις εξελίξεις στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ο μεγαλύτερος Όμιλος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, καθώς και για τις επενδύσεις του στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

-Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Affidea ανοίγει νέο ιατρικό κέντρο στη Μεσσήνη. Κύριε Καρούτζο, μιλήστε μας για αυτήν την επένδυση.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση του Ομίλου Affidea, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας και την αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς όλους. Το άνοιγμα του νέου μας διαγνωστικού κέντρου στη Μεσσήνη έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, καλύπτοντας βασικές ανάγκες σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπου υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Στόχος μας είναι, με τις επενδύσεις μας, να καταστήσουμε τη Μεσσηνία κέντρο αναφοράς για τις υπηρεσίες υγείας. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος, με ισόρροπη ανάπτυξη τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, προσφέρει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και, κατά συνέπεια, αναπτύσσει τις πόλεις της Καλαμάτας, της Σπάρτης και τώρα της Μεσσήνης, ως προορισμούς για ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, δημιουργώντας σταθερά νέες θέσεις εργασίας.

-Σε ποια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Ομίλου επενδύετε, για να συνεχίσετε να δημιουργείτε αξία για την τοπική αγορά;

Ο Όμιλος Affidea επενδύει στην αλλαγή κουλτούρας της εξεταστικής διαδικασίας, μιας φιλοσοφίας που τοποθετεί τον εξεταζόμενο ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Affidea και η καινοτομία είναι μια εν εξελίξει διαδικασία, που διατρέχει κάθε τομέα της λειτουργίας της.

Στόχος μας είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου» διαγνωστικού κέντρου με ψηφιακές και paperless διαδικασίες, μεγιστοποιώντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει το Myaffidea, μια ψηφιακή εφαρμογή ολιστικής διαχείρισης της υγείας, με στόχο να προσφέρουμε στους εξεταζόμενους εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας τους.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Όμιλος Affidea είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας υγείας στην Ελλάδα ο οποίος εντάχθηκε στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας MyHealth του gov.gr, λόγω της ψηφιακής του ετοιμότητας και του εκτεταμένου δικτύου εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας ενδυναμώνουν τους πολίτες και προστατεύουν το περιβάλλον, με την Affidea να επενδύει σε «πράσινο εξοπλισμό» και οικολογικές πρακτικές, όπως μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και υποδομών, μείωση εκτύπωσης φιλμ, καθώς και λιγότερη χρήση χαρτιού για ιατρικές εξετάσεις μέσω ηλεκτρονικών αποστολών.

-Πόσο σημαντική είναι η επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής που ανοίγουν νέους δρόμους στη διάγνωση;

Η Affidea επενδύει διαχρονικά σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, πρωτοπορώντας στην τεχνολογική υποδομή σε όλα τα κέντρα πανελλαδικά.

Σκοπός του Ομίλου Affidea είναι όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας, με γνώμονα την αρτιότερη και ταχύτερη απεικόνιση σε ένα ασφαλές περιβάλλον ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο εξοπλισμός της Affidea είναι νεότερος σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους.

Η Affidea διαθέτει πάνω από 1.460 μηχανήματα, με το 9% αυτών να λειτουργεί στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, υπερηχοτομογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας 3D με τομοσύνθεση, μέτρησης οστικής πυκνότητας, πανοραμικής και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας 3D-CBCT.

H καινοτόμος τεχνολογία εξασφαλίζει άνεση στους εξεταζόμενους, αθόρυβες και ταχύτατες εξετάσεις, πραγματοποιώντας όλες τις τυπικές αλλά και τις σύνθετες διαγνωστικές εξετάσεις που δίνουν πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας τους.

-Πώς προσεγγίζετε το μέλλον;

Με δυναμική πολυεθνικής και αμεσότητα οικογενειακής επιχείρησης, επενδύουμε διαρκώς στο μέλλον της υγείας, αναπτύσσοντας best practices και τεχνογνωσία γύρω από καίριες προκλήσεις. Εξελίσσουμε τόσο τον κρίσιμο τομέα του check-up και της προληπτικής ιατρικής όσο και τη διαρκή παρακολούθηση, δηλαδή το monitoring, των ασθενών που μας εμπιστεύονται, με στόχο την προαγωγή της υγείας τους, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της ευεξίας, εφαρμόζοντας νέες, καινοτόμες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Με το βλέμμα στο μέλλον, υλοποιούμε ένα νέο κύκλο επενδύσεων, ενισχύοντας και επιταχύνοντας την οργανική ανάπτυξη του Ομίλου, με αιχμή την καινοτομία, την κορυφαία ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τη μεγάλη προσφορά στον Έλληνα πολίτη και στην ελληνική κοινωνία.

-Ποιες θεωρείτε εγγυήσεις ποιότητας για τον Έλληνα εξεταζόμενο;

Η Affidea δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, εφαρμόζοντας διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζομένων και παράλληλα στη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού ιατρικού αποτελέσματος.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα Dose Excellence, για τις αξονικές τομογραφίες και το MR Excellence Program, για τις μαγνητικές τομογραφίες. Επιπλέον, ο Όμιλος Αffidea έχει τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια κατά το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2012.

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και οι βέλτιστες πρακτικές της Affidea, άλλωστε, έχουν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με την πιο πρόσφατη και κορυφαία βράβευση ως ο καλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στα Health Investors 2022.

-Πόσο εύκολο είναι να βάλει κανείς «πάνω από όλα την υγεία» σήμερα;

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στη ζωή κάθε ανθρώπου, σπεύδουμε να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες και να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Οι εξεταζόμενοι χρειάζονται επαγγελματίες υγείας που ξέρουν τι κάνουν και, κυρίως, να νοιάζονται για αυτό που κάνουν. Γι’ αυτό και κάνουμε την κάθε επίσκεψη για όλους τους εξεταζόμενους επισκέπτες των κέντρων μας όσο πιο άνετη, φιλόξενη και ανθρώπινη μπορούμε.

Έπειτα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε tailor made προνομιακά προγράμματα ιατρικών εξετάσεων για όλες τις ηλικίες, προκειμένου να στηρίζουμε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και ανέργους, αθλητικά σωματεία και συλλόγους ασθενών, ενδυναμώνοντας στην πράξη τον αγώνα τους και την προαγωγή της υγείας. Διοργανώνουμε ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς επίσης συμμετέχουμε σε σημαντικές διοργανώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Δεσμευόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας ότι θα είμαστε δίπλα τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

H Affidea δεν είναι άλλος ένας πάροχος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είναι ένας σύμμαχος υγείας που αφήνει καθημερινά το κοινωνικό του αποτύπωμα.