Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα συναντήθηκε ο Σύλλογος Εστίασης Καλαμάτας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα συναντήθηκε ο Σύλλογος Εστίασης Καλαμάτας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτσας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στον κλάδο της εστίασης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και παρόντες ήταν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αναγνωστόπουλος και οι πρόεδροι Εστίασης Πάτρας κ. Γιατράς, Αρκαδίας κ. Αθανασιάδης, Χαλκίδας κ. Ευθυμίου και ο νομικός σύμβουλος κ. Κορωνάκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ακρίβεια και η ραγδαία αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ τέθηκε το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ και οι συνέπειες στην κατανάλωση.

Επίσης, συζήτησαν για προγράμματα επιδότησης για αμιγώς επιχειρήσεις εστίασης, όπως και για προγράμματα «ανακυκλώνω και εξοικονομώ» για εστίαση, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και να αναβαθμιστούν ενεργειακά όλες οι επιχειρήσεις.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η απλοποίηση του Notify Business, καθώς και του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη μεταβίβαση υφιστάμενης επιχείρησης, αλλά και το ζήτημα της ψηφιακής ταυτότητας επιχείρησης.