6η Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕIΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

6η Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕIΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Δήμο Μεσσήνης, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διοργανώνουν για 6η χρονιά την Πανελλήνια Διημερίδα ΑθλοΠΑΙΔΕIΑΣ – Κλασικού  Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας που απευθύνεται σε  μαθητές Δημοτικού (Δ΄, Ε΄, Στ΄), Γυμνασίου και Λυκείου από όλα τα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διημερίδα, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 (Δημοτικά Σχολεία) και 19 (Γυμνάσια, Λύκεια) Απριλίου, αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους να συνδεθούν με την αρχαία ελληνική παράδοση και να εμπνευστούν από τον κλασικό αθλητισμό.

Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν δρομικά, αλτικά και ριπτικά  αγωνίσματα, αντικατοπτρίζοντας το φάσμα του κλασικού αθλητισμού.

Να σημειωθεί πως η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, μέλους εν ζωή της Επιστημονικής  Επιτροπής των Αγώνων.

Οι οργανωτές προσκαλούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε  αυτήν την αξέχαστη εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στο πνεύμα του αθλητισμού, της παιδείας και της κοινωνικής συνοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή των σχολείων επικοινωνία στο email: ancient.messini@bougas-school.gr ή στο τηλ. 6978976999 (κ. Σταμάτης Παπάς).

Η 5η Πανελλήνια Διημερίδα (2023) σε αριθμούς
•46 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας

•120 μαθητές εθελοντές

•60 ενήλικες – εκπαιδευτικοί εθελοντές

•1,500 αθλητές

•3.000 θεατές