Καλαμάτα: Προπονήσεις σε γκρουπ και «Αναστό» …λιοντάρι σε κλουβί

Καλαμάτα: Προπονήσεις σε γκρουπ και «Αναστό» …λιοντάρι σε κλουβί

Περιμένοντας κάποια καλά νέα από την προσπάθεια που κάνει η Super League 2 -και σε επόμενη φάση μπορεί να ανοίξει το δρόμο και στην Football League- για εξαίρεση από το «απαγορευτικό» λόγω covid-19, η ομάδα της Καλαμάτας βρίσκεται προς το παρόν σε μερική καραντίνα, με τις προπονήσεις να διεξάγονται σε γκρουπ 3 ατόμων, όπως προβλέπεται από το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών βρίσκεται και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος βιώνει αναγκαστικά την δύσκολη και ιδιότυπη αυτή κατάσταση και σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ» ανέφερε, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Υπάρχει μία διαδικασία της ομάδας μου από τον Αύγουστο με την προετοιμασία, με δικαστικές διαμάχες διαφόρων ομάδων που κάθε εβδομάδα έκαναν ενστάσεις, φτάσαμε Νοέμβρη και ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα. Τώρα μας ήρθε και η καραντίνα.

Όχι αγώνες, όχι προπονήσεις, αυτό στοιχίζει ψυχολογικά, στοιχίζει και οικονομικά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που πέρσι έδωσε ένα εκατομμύριο στην ομάδα, φέτος πάλι έδωσε πολλά λεφτά για να φτιάξει αξιόμαχη ομάδα. Έδωσε πολλά και για να φτιάξει προπονητήρια και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ένα ευρώ πίσω. Ο κύριος Πρασσάς».

«Είναι πολύ άδικο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» απάντησε ο κ. Αναστόπουλος για το γεγονός ότι μόνο οι ομάδες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας εξαιρέθηκαν από το λοκ ντάουν «Από τα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, τα δέκα εκατομμύρια ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Μπορούσε η κατηγορία μας να έχει μία ειδική μεταχείριση, με ένα αυστηρό πρωτόκολλο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Καλαμάτα να μπορεί να έχει άλλο στόχο από τον πρωταθλητισμό, ανέφερε ακόμη η προπονητής της τοπικής μας ομάδας, με απώτερη επιδίωξη: «μακροπρόθεσμα να βρεθεί εκεί που ήταν πριν από πολλά χρόνια, και εκεί που πρέπει να είναι, στη Σούπερ Λίγκα».

Μιλώντας για το δυναμικό της φετινής ομάδας πρόσθεσε:
«Καμία σχέση το περσινό ρόστερ με το φετινό. Κρατήσαμε κάποια παιδιά που έκρινα ότι κολλάνε στο πνεύμα της ομάδας από θέμα συμπεριφοράς και από θέμα αγωνιστικότητας, και σε καλές ηλικίες. Οι περισσότεροι με διετή συμβόλαια ώστε να τους έχουμε και του χρόνου και να έχουμε κορμό που θα χρειαστεί λίγες προσθήκες», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ο κ. Αναστόπουλος:

«Στην Καλαμάτα είναι εγγύηση η παρουσία του κυρίου Πρασσά. Είναι άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχει κάνει στην ομάδα μεγάλη επένδυση. Ο κόσμος εδώ διψάει, γιατί λείπει η ομάδα είκοσι χρόνια από τα «μεγάλα σαλόνια». Εκεί θα ξαναπάει η Καλαμάτα.

Όλοι εδώ πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τον στόχο, διότι τον στόχο δεν τον πιάνεις ούτε με το όνομα ούτε με τη φανέλα. Η Καλαμάτα έχει ιστορία, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς, το ξέρουμε. Συμπαραστάτης της προσπάθειας είναι και ο παλιός πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, όλους αυτούς θέλουμε να τους δικαιώσουμε.

Πάμε βήμα βήμα, με επιμονή και υπομονή. Ο κύριος Πρασσάς μάς έχει δώσει όσα χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε σωστά. Υπάρχει οργάνωση, πρόγραμμα, εμπιστοσύνη και πίστη στο πλάνο μας. Η πολιτεία πρέπει να μην πετάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο εμάς, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλοι από εκεί βγήκαμε, από εκεί ξεκινήσαμε» κατέληξε ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας.