Πρώτη θέση και χρυσά μετάλλια στο Άμστερνταμ για τον Γιάννη Ηλιάδη

Πρώτη θέση και χρυσά μετάλλια στο Άμστερνταμ για τον Γιάννη Ηλιάδη

Πρώτη θέση και χρυσά μετάλλια κατέκτησε στους αγώνες του AmsterdaMMasters ο Φιλιατρινός πολυνίκης στη ρυθμική γυμναστική, Γιάννης Ηλιάδης!

Παρά τον τραυματισμό του, τα κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο με χρυσά μετάλλια και παράλληλα απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές.

Μιλώντας στο «Θ» σημείωσε: «Το Σάββατο 23/10 πραγματοποιήθηκε το AmsterdaMMasters στο Άμστερνταμ στο γήπεδο Sportcentrum Ookmeer. Κατάφερα να κατακτήσω την πρώτη θέση και στα 4 όργανα (κορδέλα, στεφάνι, μπάλα και κορίνες) καθώς και τη 1η θέση στο σύνθετο ατομικό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα μου, αρχικά επειδή εισέπραξα πάρα πολλά και θετικά σχόλια από τους κριτές αλλά και από προπονήτριες άλλων συλλόγων από το εξωτερικό και δεύτερον διότι αγωνίστηκα ενώ είμαι σοβαρά τραυματισμένος στο πόδι μου. Έγιναν κάποια λάθη στην κορδέλα τα οποία ευτυχώς όμως δεν κατάφεραν να μου κοστίσουν την 1η θέση. Ο αγώνας αυτός για εμένα έληξε την Κυριακή καθώς προσκλήθηκα από την διοργάνωση να κάνω ένα gala με το οποίο θα έκλεινα τον αγώνα. Ευχαριστώ πάρα πολύ το βιβλιοπωλείο “Αρχονταρίκι” και το κτηνιατρείο “KalamataVet” καθώς με βοήθησαν πάρα πολύ στο να καταφέρω να ταξιδέψω μέχρι το Άμστερνταμ και να φέρω αυτό το αποτέλεσμα. Αφιερώνω τα μετάλλια αυτά στη μητέρα μου που είναι πάντα δίπλα μου, στην προπονήτριά μου και στους φίλους μου που δεν σταματούν ποτέ να με στηρίζουν. Next station Andorra! Σε μια εβδομάδα!

Ζερίτης: Παράδειγμα προς μίμηση ο Γιάννης…
Ο γνωστός παράγοντας του Μεσσηνιακού, Χρήστος Ζερίτης, έχει σημαντικά πράγματα να πει για την προσπάθεια του Φιλιατρινού αθλητή της ρυθμικής:

«Ο Γιάννης. Ένα ευγενέστατο και χαμηλών τόνων παιδί που στην καθημερινότητά του αθλείται, εργάζεται και προσπαθεί να επιβιώσει. Μου έχει κάνει εντύπωση που διάλεξε να επενδύσει σε ένα άθλημα τόσο δύσκολο, απαιτητικό και παρεξηγημένο. Ατελείωτες ώρες τον βλέπω να γυμνάζεται στο δημοτικό στάδιο της Παραλίας Καλαμάτας, να προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του. Χωρίς βοήθειες που άλλα παιδιά διαθέτουν, χωρίς ιατροφαρμακευτικές αβάντες που όλοι οι αθλητές διαθέτουν και κυρίως χωρίς πολλούς αγώνες για να ανεβάσει το επίπεδό του. Χωρίς σύλλογο, Μόνος του παλεύει να ανταπεξέλθει την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα, μακριά από τους γονείς του.

Παράδειγμα προς μίμηση με την τόση σπουδαία επιμονή του να πετύχει τους προσωπικούς του αθλητικούς στόχους.

Τον είδα λίγο πριν φύγει για το ταξίδι στην Ολλανδία. “Καλή επιτυχία

 παιδί μου” του είπα. “Θα θέλαμε να μάθουμε νέα σου. Στείλε μας ένα μήνυμα για τους αγώνες σου”.

Ο Γιάννης με θυμήθηκε και σήμερα με ενημέρωσε για τις επιτυχίες του. Δημοσιεύω την ενημέρωσή του με στόχο να μαθευτεί στην πόλη μας το πόσο σκληρά προσπαθεί προπονούμενο ένα νέο παιδί για να διακριθεί προβάλλοντας την πόλη μας, με δύο μόνο χορηγούς να στηρίζουν την μεγάλη προσπάθειά του. Ίσως κάποιοι φιλότιμοι επιχειρηματίες επιβραβεύσουν την προσπάθειά του σε ένα δύσκολο αγώνισμα και τον βοηθήσουν την επόμενη φορά να ταξιδέψει, μαζί με τα όνειρά του, και να αγωνιστεί χωρίς να βάλει τα έξοδά του από το υστέρημά του.

Μπράβο Γιάννη Ηλιάδη. Είσαι φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου και αθλητή».