Στα μπλε το κτήριο του Ιστορικού Δημαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Στα μπλε το κτήριο του Ιστορικού Δημαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Στα μπλε φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, ως συμβολική κίνηση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Παράλληλα, ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, έκαναν ενημέρωση, μοιράζοντας υλικό στους περαστικούς.

Κατά τη συμβολική φωταγώγηση, το παρών έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Έφτασε ο καιρός να τονίσουμε ότι η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να κάνουμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, καθώς επίσης να αλλάξουμε και τον τρόπο ζωής μας. Βάζοντας στην καθημερινότητά μας τη μεσογειακή διατροφή, και την άθληση, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αποτελεσματικά».

Από πλευράς της, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας, Αθανασία Καρούνου, τόνισε: «Η 14η Νοεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλου του κόσμου για το σακχαρώδη διαβήτη. Ο φετινός εορτασμός έχει ως κεντρικό θέμα την “Πρόσβαση στη φροντίδα για τον διαβήτη – Αν όχι τώρα, πότε;”, ερώτημα το οποίο θέτει η παγκόσμια κοινότητα σχετικά με το διαβήτη. Παρότι έχουν περάσει εκατό χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, εντούτοις πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν τη σωστή φροντίδα για τη διαχείριση του διαβήτη τους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην αγωγή που χρειάζονται. Ακόμα, παρότι η πάθηση εξελίσσεται ραγδαία τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, η πρόληψη και η σωστή εκπαίδευση αποτελούν τα “κλειδιά” του μέλλοντός μας».

Στην ενημερωτική αυτή δράση, μήνυμα για σωστή ενημέρωση και πρόληψη απέστειλαν, επίσης, ο παθολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σταύρος Σφήκας, ο παθολόγος Νάσερ Γιαζντανί και η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Κατερίνα Μπάμπαλη.

Χρ.Μ.