Ο σεΐχης που «κοιτά» τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία

Ο σεΐχης που «κοιτά» τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία

Τη Μεσσηνία βάζει στο μικροσκόπιο του ενδιαφέροντος ο σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Αυτές τις ημέρες, δε, βρίσκεται στην Πύλο με το υπερπολυτελές γιοτ του, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Φέρεται, μάλιστα, να συνδυάζει τις διακοπές του και να βολιδοσκοπεί με ιδιωτικό ελικόπτερο από αέρος την περιοχή, με επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Στη Σφακτηρία
Όπως “συνέλαβε” το newsit.gr, το γιοτ αγκυροβόλησε μπροστά από την ακατοίκητη νήσο Σφακτηρία κι απέναντι από το νεόκτιστο ξενοδοχείο W Hotel, που έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, στην περιοχή Navarino Waterfalls.

Αφορμή της επίσκεψης του σεΐχη στη Μεσσηνία ίσως να αποτέλεσε και η νέα υψηλών προδιαγραφών επένδυση της Mariott International στο συγκρότημα της Costa Navarino, ωστόσο ο ίδιος αρκετές φορές έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του να επενδύσει στον τουρισμό της Ελλάδας.

Ο 53χρονος Άραβας κροίσος συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αντάλλαξαν απόψεις για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της Ελλάδος. Εκεί είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει τις επενδυτικές του κινήσεις τόσο στον τουρισμό και την ενέργεια όσο και στον πρωτογενή τομέα.

Η πιο πρόσφατη μεγάλη τουριστική επένδυση που τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας ήταν η απόκτηση του παλιού Ermioni Club στο Πόρτο Χέλι, σε έκταση 220 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστούν υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις, οι οποίες θα απευθύνονται στην τουριστική ελίτ.

Τουριστικές επενδύσεις
Παλαιότερα, κρατικά fund των ΗΑΕ είχαν επενδύσει και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Όσον αφορά στην επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Άραβας κροίσος αυτές τις ημέρες στην Πύλο, παράγοντες της τοπικής αγοράς αναφέρουν ότι ανάμεσα στους λόγους που τον έφεραν στα μέρη τους περιλαμβάνονται και οι μελλοντικές και πολλά υποσχόμενες νέες τουριστικές επενδύσεις, που μετατρέπουν την περιοχή σε προορισμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία το Mandarin Oriental Costa Navarino και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Navarino Blue Costa Navarino κοντά στην Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν την Τιμώμενη Χώρα στη φετινή ΔΕΘ, όπου θα συμμετέχει σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και φορέων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr