ΑΟ Διαβολιτσίου: Πανέτοιμος για την έναρξη της Γ΄ Εθνικής, βασικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία…

ΑΟ Διαβολιτσίου: Πανέτοιμος για την έναρξη της Γ΄ Εθνικής, βασικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία…

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ ΄ Εθνικής κατηγορίας έχει ήδη αρχίσει. Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων των 5 ομίλων, ενώ η έναρξη έχει οριστεί για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στην εν λόγω κατηγορία, ο ΑΟ Διαβολιτσίου, τοποθετήθηκε στον 4ο Όμιλο μαζί με ομάδες της Δωδεκανήσου, τον ιστορικό Πανιώνιο και άλλες 7 ομάδες της Πελοποννήσου. Τη δε πρεμιέρα θ αντιμετωπίσει τη Ρόδο στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά.

Συνάντηση της διοίκησης με τη Δημοτική Αρχή Οιχαλίας

Την Τρίτη το πρόγραμμα για τον ΑΟ Διαβολιτσίου ήταν πολύ φορτωμένο. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της διοίκησης με τη Δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, με βασικό θέμα συζήτησης το γηπεδικό. Οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου και τη φετινή σεζόν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν ως έδρα τους το Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά.

Το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης, εκεί όπου γίνονται οι τελευταίες προπονήσεις (έπειτα από μεγάλο διάστημα παρουσίας στο Δημοτικό Γήπεδο Λεΐκων «Ιωάννης Κάρτσωνας»), υπήρξε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Ακολούθως, η διοίκηση του ΑΟ Διαβολιτσίου και το αγωνιστικό τμήμα, δείπνησαν στην ταβέρνα – εστιατόριο «Κάπως Αλλιώς» στη Μαρίνα Καλαμάτας. Το δείπνο ήταν ευγενική χορηγία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας Γιάννη Κάπου και το Δ.Σ. του ΑΟ Διαβολιτσίου μέσω ανακοίνωσής του τον ευχαρίστησε γι’ αυτή του την προσφορά.

Στο δείπνο είχαν προσκληθεί να παραβρεθούν και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στους οποίους μίλησαν ο πρόεδρος του ΑΟ Διαβολιτσίου, Γιάννης Κωνσταντάρας, μέλη του τεχνικού τιμ, ποδοσφαιριστές και ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Οιχαλίας «Αναγέννηση της Άνω Μεσσηνίας» Γιάννης Αδαμόπουλος.

Γιάννης Κωνσταντάρας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στο τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές…»
Ο πρόεδρος του ΑΟ Διαβολιτσίου, Γιάννης Κωνσταντάρας, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Το μεσημέρι της Τρίτης συναντηθήκαμε με τη Δήμαρχο Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου και τον αντιδήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο, όπου συζητήσαμε για το θέμα του γηπέδου που απασχολεί τον ΑΟ Διαβολιτσίου. Στην εν λόγω συνάντηση παραβρεθήκαμε τα 6 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. και αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε αν το Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά  πληροί το πρωτόκολλο της ΕΠΟ.

Σ’ αυτό το γήπεδο μπήκαμε για  τελευταία φορά στις 4 Απριλίου 2022. Από τότε δεν κάναμε εκεί καμία προπόνηση. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε να «ζητιανεύουμε» για γήπεδο ώστε η ομάδα μας να κάνει προπόνηση.

Να ευχαριστήσουμε το Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα τον Αθλητικό Φορέα για την παραχώρηση του γηπέδου Λεΐκων, εκεί όπου ο ΑΟΔ έκανε προπονήσεις και τώρα πλέον  πηγαίνει στο γήπεδο Μικρομάνης.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι ο ΑΟ Διαβολιτσίου την εφετινή σεζόν θα συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη Γ΄ Εθνική. Μία κατηγορία με πολλές γνωστές ομάδες και για εμάς θα υπάρχουν πολλά  μακρινά ταξίδια στα γειτονικά νησιά Ρόδο, Κω, Λέσβο.

Τοποθετηθήκαμε σ’ αυτόν τον όμιλο οι 8 ομάδες της Πελοποννήσου.  Ως ΑΟ Διαβολιτσίου κρατήσαμε το βασικό κορμό, ενώ προχωρήσαμε σε ορισμένες προσθήκες. Θεωρώ ότι θα έχουμε αξιόλογη ομάδα, ενώ θα συμμετάσχουμε για 4η χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στο προπονητικό τιμ και στους ποδοσφαιριστές.  Να επισημάνω δε ότι όλες οι ομάδες έχουν τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά με την κατάκτηση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης», ο κ. Κωνσταντάρας τόνισε: «Δεν υπάρχει γήπεδο στο Διαβολίτσι. Αυτοί που φταίνε το γνωρίζουν. Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Στον όμιλό μας υπάρχει ο ιστορικός Πανιώνιος με πολύχρονη παρουσία  στην Α΄  Εθνική, ο οποίος έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος. Θέλαμε να έρθει να παίξει στο Διαβολίτσι αλλά σε πιο γήπεδο! Δεν τα καταφέρνουμε σ’ αυτό το θέμα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Τέλος   για το θέμα των μετακινήσεων, ο πρόεδρος του ΑΟΔ Γιάννης Κωνσταντάρας είπε: Σύμφωνα με έναν υπολογισμό που έχει γίνει, το κόστος για τα 5 μεγάλα ταξίδια στα νησιά είναι 35-40.000 ευρώ. Είχαμε όλες οι ομάδες της Πελοποννήσου μία επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και  τον πρόεδρο της Επιτροπής του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Άγγελο Δανιήλ όπου συζητήσαμε αυτό το σημαντικό θέμα και το πώς η Ομοσπονδία μπορεί να καλύψει τα έξοδα μετακινήσεων».

Κώστας Παλαμάρας: «Η ομάδα είναι μια οικογένεια»
Ο προπονητής του ΑΟ Διαβολιτσίου Κώστας Παλαμάρας, δήλωσε τα εξής: «Μετά από 20 ημέρες προετοιμασίας, ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Θέλουμε όσο πιο γρήγορα να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία  και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα πιο νεαρά παιδιά, για να αναδείξουμε το ταλέντο που υπάρχει στη Μεσσηνία.

Στον Όμιλό μας υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες όπως και ο Πανιώνιος, στον οποίο αγωνίστηκα παλαιότερα. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Η ομάδα μας  είναι μια οικογένεια και με την αγωνιστικότητα  που θα βγάλουμε στο γήπεδο θα πάμε καλά.

Όσον αφορά τώρα στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Ρόδο,   μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Πάρης Καλλιντέρης: Ευελπιστούμε να κάνουμε καλή πορεία»
Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΟ Διαβολιτσίου, Πάρης Καλλιντέρης σημείωσε: « Είναι μια καινούρια πρόκληση για μένα στο νέο ξεκίνημα που έχω κάνει ως προπονητής. Στην ομάδα υπάρχουν δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες οι οποίοι κάνουν πιο εύκολο το έργο μου. Είμαι πολλά χρόνια στη Γ΄ Εθνική. Ο Όμιλός μας είναι αντάξιος της κατηγορίας. Παράλληλα είναι ένας όμιλος καριέρας για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα δουν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ο ΑΟ Διαβολιτσίου  έχει πολύ καλή διοίκηση και έναν πρόεδρο που είναι πολύ κοντά μας σε όλα τα επίπεδα. Ευελπιστούμε να κάνουμε καλή πορεία».

Δημήτρης Ζαραφέτας: «Πολύ δύσκολος ο Όμιλος…»
Ο νεοαποκτηθείς μέσος του ΑΟ Διαβολιτσίου Δημήτρης Ζαραφέτας ανέφερε: «Ο Όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και θεωρώ ότι θα κάνουμε αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Έπειτα από 90 ημέρες προετοιμασίας, επιτέλους ξεκινάμε και θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα της Κυριακής με τη Ρόδο στην έδρα μας».

Τάσος Καντούτσης: «Πιο δύσκολο το πρωτάθλημα, θέλουμε καλή πορεία…»
Ο έμπειρος αμυντικός του ΑΟ Διαβολιτσίου, Τάσος Καντούτσης, δήλωσε τα εξής:  «Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα είναι πιο δύσκολο. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος, οι 2 ομάδες της Ρόδου, ο Αιολικός, ενώ δεν πρέπει να ξεγράψουμε τις ομάδες της Πελοποννήσου. Εμείς θέλουμε να κάνουμε καλή πορεία. Έχουμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία και αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά».

Πάρης Τσιγαρίδης: «Δεν θα είναι δύσκολη η παραμονή»
«Μετά την πολύ καλή πορεία που κάναμε  την περυσινή σεζόν και την 3η θέση, εφέτος θα συμμετάσχουμε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία  και θεωρώ ότι  δεν θα είναι δύσκολη η παραμονή στην κατηγορία».

Γιάννης Αδαμόπουλος: «Ο ΑΟ Διαβολιτσίου αποτελεί οδηγό ανάπτυξης»
 «Ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση της Άνω Μεσσηνίας» του Δήμου Οιχαλίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, επισήμανε: «Ο Δήμος Οιχαλίας έχει  πάρα πολλά προβλήματα. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε παραμέτρους και πυλώνες που δίνουν ώθηση στον τόπο μας και συμβάλουν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού. Ο ΑΟ Διαβολιτσίου αποτελεί οδηγό ανάπτυξης και αναγνώρισης  για το Δήμο Οιχαλίας. Η ομάδα μας, μας έκανε υπερήφανους τα τελευταία χρόνια. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζω την πορεία των υπόλοιπων ομάδων που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει  ουσιαστική συμβολή στα αθλητικά δρώμενα. Σίγουρα το γηπεδικό είναι μεγάλο πρόβλημα.  Ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και της παράταξης «Αναγέννηση της Άνω Μεσσηνίας» θα είμαι πλέον δίπλα στον ΑΟ Διαβολιτσίου και μαζί με ιδιωτικούς φορείς θα προσπαθήσουμε  να βοηθήσουμε την ομάδα.

Εύχομαι καλή αρχή στο πρωτάθλημα που ξεκινά την Κυριακή και ένα καλό αποτέλεσμα με τη Ρόδο.

Τέλος να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κάνουν».

____________________ 

Ο Σπύρος Λιάρος «σφυρίζει» το ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – Ρόδου
Ο Σπυρίδων Λιάρος από την ΕΠΣ Λακωνίας ορίστηκε να «σφυρίξει» το ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – Ρόδου, που διεξάγεται  την Κυριακή 13  Νοεμβρίου και ώρα 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο  Μελιγαλά και είναι για την πρεμιέρα του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Βοηθοί θα είναι οι Αναστάσιος Αντωνόπουλος και Παναγιώτης Σόβολος από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Δήμος Αναστόπουλος από την ΕΠΣ Αρκαδίας.