Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρείες για τις άγονες γραμμές

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρείες για τις άγονες γραμμές

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, όπως είχε ορισθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, η διαβούλευση με τις αεροπορικές εταιρείες για τα οκτώ άγονα δρομολόγια που αναμένεται να συμπεριληφθούν σε νέο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ανάμεσά τους και το αεροπορικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αεροπορική εταιρεία και έτσι αποφασίστηκε η επαναδημοπράτησή του.

Πρόκειται για αεροπορική σύνδεση που εντάσσεται στην κατηγορία «των τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας» και θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΑΠΑ, αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση που ενδιαφέρει τη Μεσσηνία.

Για την κατακύρωση του δρομολογίου έχει ορισθεί ελάχιστη συχνότητα πτήσεων και ελάχιστες προσφερόμενες θέσεις ως εξής:

-Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο

-Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο

-Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

Β.Β.