Κάθειρξη 10 χρόνων σε μέλος της συμμορίας που ανατίναζε τα ΑΤΜ

Κάθειρξη 10 χρόνων σε μέλος της συμμορίας που ανατίναζε τα ΑΤΜ

Εκτός από φυγόδικος είναι και φυγόποινος πλέον ένας από τη συμμορία που πέρυσι ερχόταν από την Αθήνα και ανατίναζε – ανεπιτυχώς- ΑΤΜ της Πειραιώς. Στη Μεσσηνία είχαν σημειωθεί τρία κρούσματα, δύο στη Φοινικούντα και ένα στον Άγιο Ανδρέα, ενώ ένα τέταρτο είχε καταγραφεί στο Δερβένι Κορινθίας.
Το Μάρτιο, για την ίδια υπόθεση, καταδικάσθηκαν ένας πατέρας και ο 34χρονος γιος του από την Αθήνα σε φυλάκιση 3 ετών ο πρώτος και κάθειρξη 7 ετών ο δεύτερος. Χθες, κατηγορούμενος ήταν ένας αλλοδαπός, η συμμετοχή του οποίου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό και διώκεται. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών.
 
Τα ανατίναζαν
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κατέθεσαν, το πρώτο περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2016 στη Φοινικούντα, οπότε διέρρηξαν κατάστημα εστίασης. Εκεί, με τη χρήση οξυγόνου και ασετιλίνης, ανατίναξαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο εντός καταστήματος, χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να το διαρρήξουν και να πάρουν τα χρήματα.
Στις 21/4/2017 επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο, ξανά στο εν λόγω ΑΤΜ, ανατινάζοντάς το, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να το διαρρήξουν.
Στις 21/5/2017, στον Άγιο Ανδρέα, με την ίδια μέθοδο διέρρηξαν ισόγειο κτίσμα όπου στεγάζεται το ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης και ανατίναξαν το ΑΤΜ, πάλι δίχως να καταφέρουν να το διαρρήξουν.
Την επόμενη μέρα, στο Δερβένι Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα μίνι μάρκετ και ανατίναξαν χωρίς να το διαρρήξουν άλλο ΑΤΜ, ενώ από το κατάστημα πήραν την ταμειακή μηχανή που περιείχε 500 ευρώ.
Όλα τα ΑΤΜ, όπως αποδείχθηκε, είχαν σημαντικά ποσά, που άγγιζαν τα 50.000 ευρώ.
 
Με γενετικό υλικό
Στην περίπτωση στον Άγιο Ανδρέα, οι αστυνομικοί από γειτονική κάμερα είδαν αυτοκίνητο και εν συνεχεία βρήκαν ότι ανήκει στον 34χρονο γιο που καταδικάστηκε το Μάρτιο. Όπως διαπίστωσαν, το αυτοκίνητο είχε περάσει από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο τις ώρες που συνέπιπταν με την ανατίναξη στο ΑΤΜ.
Ανώνυμη πληροφορία για το αυτοκίνητο έφτασε στη συνέχεια και στο Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.
Επίσης, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις είχαν διοχετεύσει από σχισμή οξυγόνο και ασετιλίνη στο μηχάνημα και μετά προκαλούσαν έκρηξη, δημιουργώντας ζημιές.
Παράλληλα, εντόπισαν γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποίησαν με τον αλλοδαπό που δικάσθηκε χθες.
Τον Ιούνιο του 2017, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αθήνας, προχώρησαν στη σύλληψη του 34χρονου στον Ασπρόπυργο. Στο δε σπίτι του πατέρα του βρέθηκαν θαμμένα στη ρίζα δέντρου 167 χάλκινα νομίσματα βυζαντινής περιόδου, ενώ στο σπίτι του 34χρονου δύο φιάλες με οξυγόνο και ασετιλίνη.

Της Βίκυς Βετουλάκη