Αγροτικά
Τι συνιστούν οι ειδικοί για τους ελαιοπαραγωγούς
Καλή εμπορική περίοδος, προσοχή στην ποιότητα Ολοκληρώνεται το μάζεμα της μαυροελιάς, ξεκινά η κορωνέικη στην Τριφυλία Με μηδενικά...
Η ποιότητα του λαδιού συνταγή επιτυχίας
Ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη εκδήλωση - συζήτηση...
Ο ανεξερεύνητος πλούτος της Μεσσηνίας
Μπορεί, άραγε, ένα είδος εναλλακτικής μορφής τουρισμού να αποτελέσει έναν πολύ δυναμικό παράγοντα για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη...
Τριήμερο σεμινάριο για την ποιοτική ελαιοκαλλιέργεια
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο...
«Μαχαίρι» στις επιδοτήσεις των ελαιοκαλλιεργητών
Εξηγήσεις για τις τεράστιες μειώσεις των επιδοτήσεων στην ελαιοκαλλιέργεια με την πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα ΚΑΠ,...
Βλάπτει τη ΣΥΚΙΚΗ ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί
Αιχμές κατά τοπικής εφημερίδας και του Θ. Πετράκου από Π. Παπαγεωργίου Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο...
Εντείνεται η καλλιέργεια αβοκάντο και στη Μεσσηνία
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι παραγωγοί οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την καλλιέργεια του αβοκάντο. Αναλυτικά, σύμφωνα με...
Ελαιόλαδο: Φετινές τιμές, υποσχέσεις και παγίδες
Η (προβλεπόμενη) χαμηλή ισπανική παραγωγή σε συνδυασμό με τα πολλά -ποσοτικά και ποιοτικά- προβλήματα της ιταλικής παραγωγής, δεν...
Ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί…
Ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) καλεί τα μέλη και τους φίλους του...
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου
Η διαμόρφωση της ποιότητας του ελαιολάδου αρχίζει από το χρόνο που αυτό σχηματίζεται στον ελαιόκαρπο και επηρεάζεται, θετικά...