Βασιλική Ανδρίτσου: όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε

Βασιλική Ανδρίτσου: όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε

Την ευκαιρία να απολαύσουν το υποκριτικό ταλέντο της Βασιλικής Ανδρίτσου, στο νέο έργο των Ρήγα- Αποστόλου «Τα Παιδιά θα ‘ρθούνε στις Οχτώ», θα έχουν οι Καλαματιανοί που θα βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Το «Θ» μίλησε με τη γνωστή κωμική ηθοποιό, και σας την παρουσιάζει:

-Πώς και πότε μπήκατε στην υποκριτική;
Από το 1996 έχω τελειώσει τη σχολή και από τότε βρίσκομαι στο χώρο. Ήταν κάτι που μου άρεσε από όταν ήμουν μικρή και αποφάσισα μεγαλώνοντας να το ακολουθήσω.

-Τι προτιμάτε, τηλεόραση, θέατρο ή κινηματογράφο;
Κινηματογράφο δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά θέατρο και τηλεόραση μού αρέσουν εξίσου.

-Οι καλές εποχές της τηλεόρασης τελείωσαν;
Ελπίζω πως μπαίνουμε σε μια καινούρια εποχή της τηλεόρασης και ελπίζω, επίσης, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Είμαι αισιόδοξη, γιατί δεν έχω άλλη επιλογή.

-Ποια η άποψή σας για τα τούρκικα σίριαλ;
Δεν τα βλέπω, γιατί δε μου αρέσει αυτό το στυλ της σαπουνόπερας, όπως δε βλέπω την αμερικάνικη ή ακόμα και την ελληνική σαπουνόπερα. Δεν έχει σχέση με το ότι προέρχονται από την Τουρκία. Θεωρώ πως είναι μια χώρα που έχει κάνει ένα πολύ καλό marketing ως προς τα τηλεοπτικά της και, από ό,τι βλέπουμε, έχει πετύχει.

-Πώς σχολιάζετε αυτό που συνέβη στο «Χυτήριο»;   
Δεν ξέρω, γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει. Τότε ήμουν σε φάση προβών από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε δεν έχω δει τι έχει συμβεί.

-Τι χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει στο χώρο σας;
Πάθος για τη δουλειά του, επιμονή και υπομονή.

-Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την υποκριτική;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο επάγγελμα που να παίρνεις κάποια χρήματα και να ξεχωρίζει από την υποκριτική, οπότε όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί στο επάγγελμά του, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς.

-Συνεχίζετε και φέτος στους «Βασιλιάδες», μια σειρά που σας έχει αφήσει απλήρωτους όμως…
Περιμένουμε να λυθούν κάποια θέματα για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στο πλατό και να συνεχίσουμε.

-Φέτος είστε πάλι με τον Αλέξανδρο Ρήγα. Μια συνταγή που κρατά χρόνια;
Δεν πιστεύω στις συνταγές γενικώς. Ήταν μια πρόταση που με ενθουσίασε και έτσι την ακολούθησα. Δεν είχε να κάνει με συνταγή.

-Πώς και αποφασίσατε να κάνετε περιοδεία χειμώνα και, μάλιστα, τόσες μέρες;
Εγώ έχω κάνει θερινές περιοδείες, αλλά ο Αλέξανδρος έχει κάνει και μία χειμερινή. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση να βγω για περιοδεία το χειμώνα. Έτσι έχω την ευκαιρία να δω τη ζωή της κάθε πόλης και σε χειμερινές συνθήκες. Μετά τις γιορτές θα γυρίσουμε στην έδρα, την Αθήνα.

-Μιλήστε μας για την παράσταση.
Είναι το καινούριο έργο των Ρήγα – Αποστόλου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που πέφτει θύμα ληστείας, στο ίδιο τους το σπίτι, εγκλωβισμένοι  στο υπόγειο. Το ζευγάρι φεύγει από το σπίτι και οι δύο αυτοί ανοίγουν τις ψυχές τους, γελάνε, σατιρίζονται, τσακώνονται και στο τέλος έρχεται η κάθαρση.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση