«Τρίτος νεαρός από τον Κάμπο γνώριζε τι θα γίνει»


Στοιχεία στον Εισαγγελέα καταθέτει ο Κ. Μαργέλης, ενώ μιλά και για 4ο συνεργό
Οικ. Σγούρου: «Τρίτος νεαρός από τον Κάμπο γνώριζε τι θα γίνει»
 
Την απόλυτη σιγουριά του πως ένα άτομο ακόμα, νεαρής ηλικίας, από την περιοχή του Κάμπου, γνώριζε από ημέρες για το κακό που θα γινόταν, εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος», ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης, συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου Κ. Σγούρου, ερωτώμενος διευκρινιστικά, σχετικά με τις δηλώσεις του περί εμπλοκή τρίτου προσώπου στο διπλό φονικό στη Μάνη.
Ο κ. Μαργέλης, τόνισε πως έχει στη διάθεσή του ακλόνητα στοιχεία, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.
Επίσης, ο κ. Μαργέλης, αναφέρθηκε και σε τέταρτο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να έχει συνεργήσει με τους δύο 18χρονους για την συγκάλυψη του εγκλήματος.

Σε λίγε ημέρες
Ο κ. Μαργέλης, δήλωσε βέβαιος για τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες και μετά την ενημέρωση του Εισαγγελέα, θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και θα μιλήσει με σαφήνεια για το πρόσωπο που γνωρίζουν ότι εμπλέκεται.
Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής, η δολοφονία των δύο «μπόντι μπίλντερ» Κ. Σγούρου και Γ. Κομμάτη, είχε προσχεδιασθεί από τους δύο 18χρονους όχι την ημέρα του μοιραίου ραντεβού, αλλά πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τρίτο νεαρό πρόσωπο, γνώριζε από ημέρες τι πρόκειται να γίνει. Ο κ. Μαργέλης επικαλείται αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του και τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα τα λεγόμενά του.
Επίσης, ευελπιστεί στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο 18χρονων, από την οποία εκτιμά ότι μπορεί να προκύψουν και νέα στοιχεία, ιδιαίτερα ως προς τη συνέργεια τέταρτου προσώπου, το οποίο μετά τη δολοφονία, βοήθησε τους δύο βασικούς δράστες να συγκαλύψουν την πράξη τους.
Τόνισε πως ακόμα δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και ζήτησε υπομονή λίγων ημερών.

Αιτήματα στην Ανακρίτρια
Αν όσα υποστηρίζει η Πολιτική Αγωγή επαληθευτούν, τότε από τα στοιχεία που θα κατατεθούν τα ενδεχόμενα είναι ή να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το άτομο αυτό ή να κληθεί από τις Ανακριτικές Αρχές να δώσει εξηγήσεις.
Πάντως, ο κ. Μαργέλης, κατέθεσε πλέον και επίσημα στην Ανακρίτρια, αιτήματα για την:
– Εξακρίβωση του γεγονότος, της παρανόμου αφαιρέσεως χρηματικού ποσού, ύψους τουλάχιστον 500 ευρώ που είχε στο τσαντάκι του, λίγο πριν το έγκλημα, ο Κ. Σγούρος, ποσό το οποίο, όπως υποστηρίζει η οικογένεια, έχει αφαιρεθεί από τους δράστες.
– Να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο κινητών τηλεφώνων των 18χρονων, τα οποία έχουν ήδη βρεθεί και κατασχεθεί, προκειμένου να διακριβωθεί ποιες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις έγιναν τις ημέρες πριν, αλλά και μετά το διπλό έγκλημα, και ειδικότερα τις ημερομηνίες 17, 18 και 19 Αυγούστου.
– Τέλος, να γίνει αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο έγινε το έγκλημα, ώστε να διαπιστωθεί η ευθύνη τυχόν τρίτων προσώπων, οι οποίοι τους συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε στην τέλεση των αξιοποίνων πράξεων, είτε στην προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.

Της Βίκυς Βετουλάκη