Ο νόμος είναι…ανεξάρτητος από το «δίκιο του εργάτη» σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή


Η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος» ζήτησε διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα με τους σχολικούς φύλακες
Ο τρόπος που αντέδρασε η Δημοτική Αρχή, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας περί μη ασκήσεως έφεσης στην απόφαση του Πρωτοδικείου για επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, υποστήριξε σε παρέμβασή του ότι η άσκηση ενδίκων μέσων, τελικά, από τη Δημοτική Αρχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Από τη στιγμή, μάλιστα, που υπήρχε συμπαράσταση από όλες τις πτέρυγες του Σώματος αλλά και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, θα έπρεπε να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση και η Δημοτική Αρχή να μην υπακούσει στην απόφαση της Αποκεντρωμένης.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ηλιόπουλος μίλησε για «ανέξοδο ηρωισμό» από τη μείζονα μειοψηφία. Τόνισε, δε, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα περιφρουρηθεί στο ακέραιο σε όλα τα αρμόδια όργανα. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Δήμος προχωρά και σε προσφυγή στο άρθρο 152 εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης. «Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες εκ του ασφαλούς και μόνο. Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε τους νόμους και τις αποφάσεις αρμόδιων οργάνων», συμπλήρωσε.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι για το γεγονός ότι μία σημαντική δομή του Δήμου Καλαμάτας, με πολύ μικρό οικονομικό κόστος, καρατομήθηκε. Από εκεί και πέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το νόμο. Η παράταξή μας έχει διαφορετική φιλοσοφία από το σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”. Σε κάθε περίπτωση, και να πράτταμε διαφορετικά είναι σίγουρο ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών δεν πρόκειται να ενέκρινε τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων, εφόσον επέστρεφαν στην εργασία τους αυθαίρετα. Προχωρούμε, όμως, με συγκεκριμένες πράξεις για ανατροπή της δυσάρεστης κατάστασης».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη