Ανεμοπτεριστές τραυμάτισαν ηλικιωμένη γυναίκα

Ανεμοπτεριστές τραυμάτισαν ηλικιωμένη γυναίκα

Επιβεβαίωση του “Θάρρους”…

Όταν το “Θάρρος” έγραφε προ μηνών για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία της πίστας απογείωσης στην Άνω Βέργα με τους ανεμοπτεριστές, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα εκείνων των ημερών, κάποιοι μας λοιδόρησαν.
Κι όμως, η λειτουργία του εγείρει σειρά ερωτημάτων για την καταλληλότητα του χώρου και το κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες ασφαλείας που προβλέπονται από το νόμο.
Το «Θάρρος», έπειτα από σχετική έρευνα, έφερε στη δημοσιότητα το σχετικό Φύλλο της Κυβερνήσεως, το οποίο φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Μάλιστα, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος φροντίζει να προβάλει κάθε εκδήλωση που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος και του ανήκει.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το τεύχος Δεύτερο, αρ. Φύλλου 309, που δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2006: «Απαγορεύεται ο χειρισμός αιωρόπτερου ή αλεξίπτωτου πλαγιάς πάνω από οποιαδήποτε πυκνοκατοικημένη περιοχή μιας πόλης, μιας κωμόπολης ή μιας συνοικίας, ή πάνω από οποιαδήποτε υπαίθρια συγκέντρωση ατόμων, εκτός αν πετάει σε τέτοιο ύψος ή θέση, ώστε σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης να έχει δυνατότητα αποφυγής τους.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ: Απαγορεύεται ο χειρισμός ενός αιωρόπτερου ή αλεξίπτωτου πλαγιάς σε απόσταση 10 ΝΜ από αεροδρόμιο χωρίς άδεια από την υπηρεσία που κάνει χρήση ή που ελέγχει τη συγκεκριμένη εναέρια περιοχή, ανάλογα με την περίπτωση». Το βασικό ερώτημα είναι, λοιπόν, αν η προσγείωση των ανεμοπτεριστών στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, περιοχή που – ιδιαίτερα- το καλοκαίρι είναι γεμάτη κόσμο, μπορεί να προσφέρει ασφάλεια τόσο στους χρήστες του αλεξίπτωτου πλαγιάς όσο και στους πολίτες που βρίσκονται εκεί.
Η απάντηση μας δόθηκε χθες το πρωί με ατύχημα που συνέβη στο χώρο προσγείωσης κοντά στο “Φιλοξένια”, όπου δύο ανεμποπτεριστές τραυμάτισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα. Μια επόμενη άτυχη στιγμή προσγείωσης τι θα μπορούσε να προκαλέσει;
Α.Π.