Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας- Τα φετινά εργαστήρια

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας- Τα φετινά εργαστήρια

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας- Τα φετινά μαθήματα
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας ανοίγει για εγγραφές για την 8η εκπαιδευτική του περίοδο 2015-2016, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε απόγευμα από την Τρίτη έως την Πέμπτη μεταξύ 18:00 και 22:00.

Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι τα εξής:
– Θεατρικό εργαστήρι
– Χορός Σάλσα (και άλλοι λάτιν)
– Σύγχρονος χορός
– Thai Chi
– Muay Thai
– Παραδοσιακούς χορούς (έναρξη 1η Νοεμβρίου)
– Χορός reggaeton
– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά
– Κιθάρα για παιδιά και ενήλικες
– Ζογκλερικά
– Γαλλικά
– Ιταλικά
– Ισπανικά
– Νορβηγικά
– Συζήτηση στα αγγλικά
– Πορτογαλικά

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πάνε στον χώρο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Όθωνος 10, 1ος όροφος.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει έως 2 εργαστήρια για τα οποία σε περίπτωση περισσότερων ενδιαφερόμενων από τις θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα εργαστήρια γίνονται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Το κόστος εγγραφής είναι 10 ευρώ για ολόκληρο το 4μηνο για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτηρίου του ΚΝΚ (ενοίκιο, λογαριασμοί) και πληρώνεται μόνο όταν κάποιος λάβει θέση σε κάποιο από τα εργαστήρια του ΚΝΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Νέων Καλαμάτας μπορεί κάποιος να βρει στο kentroneon.wordpress.com

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του. Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης.  Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε το ΚΝΚ να στεγαστεί σε κάποιο κτήριο του Δήμου Καλαμάτας ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε βάθος χρόνου. Θεωρούμε ότι είναι μια απαραίτητη δομή για την νεολαία και στα 7 χρόνια παρουσίας του έχει προσφέρει ευκαιρίες μάθησης δωρεάν, σε πάνω από 4500 άτομα και μάλιστα με μηδαμινό κόστος για το ελληνικό κράτος αλλά και αμελητέο κόστος για τα μέλη του. Παράλληλα έχει διοργανώσει δεκάδες εξωτερικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού σκοπού, ενώ έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους ενεργούς φορείς της πόλης μας. Έτσι ζητάμε δημόσια την στήριξή σας για την επίτευξη του σκοπού της στέγασης της πρωτοβουλίας αυτής..

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική για την νεολαία και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, στους νέους πολίτες της (Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του διοργανωτή κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους –youth worker-).