Δήμαρχοι σε Ν. Παππά: Δεκάδες τα προβλήματα της Μεσσηνίας, πολυτέλεια τα ψηφιακά θέματα

Δήμαρχοι σε Ν. Παππά: Δεκάδες τα προβλήματα της Μεσσηνίας, πολυτέλεια τα ψηφιακά θέματα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του πρωθυπουργού. Αυτός ήταν κι ο λόγος που οι δήμαρχοι του νομού, αλλά και μέλη του Επιμελητηρίου τού έθεσαν ζητήματα που ελάχιστα είχαν σχέση με το υπουργείο του οποίου ηγείται.
 
Νοσοκομείο Καλαμάτας
Η επίσκεψη στην πόλη ξεκίνησε με πρώτο σταθμό το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή συνάντηση με το διοικητή Γιώργο Μπέζο. Επίσης, συμμετείχαν ο αναπληρωτής διοικητής του Παναγιώτης Μπασάκος, οι βουλευτές Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχαήλ Μιχαήλ, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Νικολέττα Αποστολοπούλου, καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι του Ιδρύματος.
Κατά τη συνάντηση ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου και ο κ. Μπέζος εστίασε στην προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια να αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες υγείας και να καταστεί υγειονομικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Παππά για τα έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί, όπως η αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσης, το έργο ηλιοθερμίας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, η αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη.
Αυτό που επισήμανε στον υπουργό και, μάλιστα, ζήτησε τη στήριξή του, είναι η δημιουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρόθεση της διοίκησης να μετατρέψει το νοσηλευτικό ίδρυμα σε ψηφιακό, κάτι στο οποίο ο υπουργός φάνηκε θετικός και ενήμερος.
 
Επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό
Ο κ. Μπέζος ενημέρωσε τον υπουργό για τις θετικές εξελίξεις που αφορούν στη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως είπε, τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί 35 επικουρικοί ιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Όμως, όπως τονίστηκε στην αίθουσα, η πρόσληψη επικουρικών ιατρών δεν αρκεί, αφού πρέπει να γίνουν και μόνιμες προσλήψεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει και η κινητικότητα στο Δημόσιο, όταν τεθεί σε λειτουργία. Για αυτό το θέμα, μάλιστα, η κα Κοζομπόλη τόνισε ότι πρέπει άμεσα να κατατεθεί το ψηφιακό οργανόγραμμα.
 
Η σημαντικότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
Ο αναπληρωτής διοικητής και υπεύθυνος για εκείνο της Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος, ενημέρωσε τον υπουργό για την ανακαίνιση που έγινε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Τριφυλίας, που καλύπτει ανάγκες από την Πύλο μέχρι τον Πύργο, όπου για παράδειγμα δεν υπάρχει ιδιώτης παιδίατρος και καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Λίγο πριν αναχωρήσει από τη συνάντηση ο υπουργός έδωσε τα συγχαρητήριά του για τα πιλοτικά έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι η πρόταση που έχει υποβάλει η διοίκηση για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τίτλο «Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πρότυπο Έξυπνο Ψηφιακό Νοσοκομείο», αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση και θα προχωρήσει σύντομα σε απόλυτη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στα έργα αυτοπαραγωγής οξυγόνου, όπως και στο συγκρότημα των φωτοβολταϊκών.
 
Επιμελητήριο: Η δύσκολη καθημερινότητα των επιχειρηματιών
Επόμενος σταθμός του υπουργού ήταν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου μετά τα ευχάριστα και αισιόδοξα που άκουσε στο νοσοκομείο, βρέθηκε απέναντι σε επιχειρηματίες που του εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το μέλλον της χώρας και την επιβίωσή τους.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, ενημέρωσε τον υπουργό για θέματα που αφορούν στον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας, καθώς και για ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ειδικότερα, μίλησε για τα δάνεια που δόθηκαν στους πυρόπληκτους και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτά, ζήτησε η κυβέρνηση να ξαναδεί το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρηματιών, επισήμανε το ζήτημα του ΟΑΕΕ και τη ρύθμιση που πρέπει να γίνει, ώστε να μπορούν οι επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην πληρωμή του, ενώ σχολίασε ότι η προμήθεια των POS που στο εξωτερικό είναι περίπου 0,2%.
Σχετικά με την αναστολή πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων στο νομό μας λόγω των πλημμυρών μέχρι τις 7 Μαρτίου, ο κ. Μανιάτης ζήτησε αυτή να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα, ζήτησε από τον υπουργό να βοηθήσει στην αναβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου Καλαμάτας. Για το δεύτερο, μάλιστα, τόνισε ότι τα σημαντικότερα θέματα παρατηρούνται στο κτηριακό μέρος, αλλά και στο χώρο που μπορούν να σταθμεύουν τα αεροπλάνα.
Εκτενή αναφορά μετά τα παραπάνω ζητήματα που «καίνε» τους επαγγελματίες έκανε ο κ. Μανιάτης στη Διαστημική Πύλη, μια Πύλη που, όπως υποστήριξε, πρέπει να γίνει στην Καλαμάτα, αφού δε χρειάζονται πολλά χρήματα, ενώ υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος. Επίσης, υποστήριξε ότι η περιοχή μας αποτελεί το βέλτιστο σημείο της Ευρώπης για να γίνει αυτό το εγχείρημα.
Στη συνέχεια μέλη του Επιμελητηρίου πήραν το λόγο και μίλησαν για καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, δήλωσαν τον προβληματισμό τους για τον ακατάσχετο λογαριασμό, αναφέρθηκαν στις 100 δόσεις και υποστήριξαν ότι η μείωση των εισφορών στα 167 ευρώ σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει πρόβλημα στα οικονομικά του κράτους.
Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της χρηματοδότησης, μιας και οι τράπεζες, όπως είπαν, έχουν κλείσει για τους επιχειρηματίες, ενώ αναφέρθηκαν και στις αποζημιώσεις από τις θεομηνίες που έπληξαν το νομό.
Αναφερόμενα σε πιο εξειδικευμένα θέματα, μέλη του Επιμελητηρίου μίλησαν για όσα αφορούν στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές, όπως την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, κάτι που, όταν δε γίνεται ή καθυστερεί, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Ακόμα, στα κόκκινα δάνεια, τις αποζημιώσεις που περιμένουν κάποιοι από τις πλημμύρες το 2013 και τον ειδικό φόρο στο κρασί, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων των νόμιμων κρασιών και την αύξηση αγνώστων ποιότητας κρασιών.
Τελευταίος το λόγο πήρε ο υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος απάντησε στα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα.
Αρχικά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε είχε ως στόχο να σταματήσει την καταστροφή και όλες οι προσπάθειές του κατευθύνονται σε αυτό.  
Θέλησε, δε, να θυμίσει στους παρευρισκόμενους πως ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν αυτό της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς και το πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο. Αυτά τα χαρακτήρισε ως άρση της καταστολής της ελληνικής οικονομίας. 
Ακόμα, ανέφερε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή μέχρι τα 20.000 ευρώ, καθώς και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.   
Σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ανέφερε πως ως αρχή έχει το «ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε δυνατοί πληρώνοντας εισφορές με τους ίδιους κανόνες και με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας».
Αναφερόμενος στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα, σχολίασε ότι η κάθε ασφαλιστική ομάδα μπορούσε να ασκήσει πολιτική πίεση ώστε να πάρει ευνοϊκότερη ρύθμιση.
Όσο για το θέμα του ακατάσχετου, είπε ότι το θεωρεί κορυφαίο, αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να αποτελέσει «σημαία», όπως και η μείωση των πλεονασμάτων που απαιτούν οι εταίροι. Όπως υποστήριξε ακόμη, η οποιαδήποτε μείωση πρέπει να πάει αποκλειστικά σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Για το πλαστικό χρήμα, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η χρήση του έχει συμβάλει πάρα πολύ στην επιτυχία των οικονομικών εσόδων.
Για τις πλημμύρες, όπως είπε, ήδη έχουν απελευθερωθεί χρήματα και στην πόλη προχωρούν τρία αντιπλημμυρικά έργα, ενώ σχετικά με τις φορολογικές οφειλές, πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για παράταση.
Αναφορικά με τις υποδομές για τις οποίες ρωτήθηκε, απάντησε ότι «πλέον έχουμε μπει για τα καλά σε μια περίοδο που προχωρούν και ολοκληρώνονται», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τους εσωτερικούς οδικούς άξονες.




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Τελευταίος σταθμός στην Καλαμάτα σε επίπεδο συναντήσεων για τον υπουργό Νίκο Παππά ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, καθώς και οι δήμαρχοι όλης της Μεσσηνίας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά.
Τα προβλήματα αυτά, πέραν του Δήμου Καλαμάτας που είχαν σχέση με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αφορούσαν άλλα ζητήματα, πρωταρχικής σημασίας, αφού οι «έξυπνοι οικισμοί» και οι οπτικές ίνες αποτελούν άγνωστες λέξεις, ειδικά στους απομακρυσμένους Δήμους της Μεσσηνίας.
 
Περιφερειακή Ενότητα
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Παππάς με την κα Αλειφέρη, η αντιπεριφερειάρχης τού έθεσε καίρια ζητήματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, τον ενημέρωσε για την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Για την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των έργων «Τσακώνα- Καλό Νερό» και «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος», τα οποία θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Για την ανάγκη ενίσχυσης και προστασίας της πρωτογενούς παραγωγής με κάθε τρόπο, προκειμένου να στηριχτεί τόσο η τοπική οικονομία όσο και η συνεισφορά της στην εθνική οικονομία. 
Ως προς το θέμα των Δασικών Χαρτών, επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις της ΕΝΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δώσει λύσεις άμεσα.
Αναφερόμενη, τέλος, στην ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει την ενέργεια αυτή, καθώς συνδυάζεται με τις δικές της πρωτοβουλίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία τίθενται στη διάθεση του υπουργού προς περαιτέρω αξιοποίηση.
 
Δήμος Καλαμάτας
Η συζήτηση συνεχίστηκε στο οβάλ τραπέζι του 4ου ορόφου, όπου οι δήμαρχοι με πληθυσμιακή σειρά πήραν το λόγο. Έτσι, πρώτος ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για τον «έξυπνο οικισμό», ένα έργο που δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα αλλά ποτέ δε λειτούργησε, ενώ η τότε πρωτοπόρα τεχνολογία πλέον θεωρείται ξεπερασμένη.
Έπειτα αναφέρθηκε στο δίκτυο των εταιρειών τηλεπικοινωνίας που, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, σπάνε τα πάντα, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να περάσουν τα δικά τους καλώδια και πολλές φορές, μάλιστα, η αποκατάσταση που κάνουν στο οδόστρωμα είναι ελαττωματική.
Επίσης, ο κ. Νίκας μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου με την Digea, με αποτέλεσμα να μην έχουν τηλεοπτικό σήμα.
Άλλο θέμα που ανέφερε είναι το θεσμικό πλαίσιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ σχετικά με την τεχνολογία στις δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρθηκε στο Σύζευξις 2 και το πρόγραμμα Ερμής, που αν υλοποιηθούν άμεσα, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Δήμος Τριφυλίας
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ενημέρωσε τον κ. Παππά για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μετά την κατάργηση των Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου. 
Το επόμενο θέμα που έθεσε είχε να κάνει με τους δασικούς χάρτες, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με αυτούς ως μέτρο, αρκεί όμως να γίνουν σωστά.
Άλλα θέματα που απασχολούν την Τριφυλία είναι η ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου και η αδειοδότηση λιγνιτωρυχείου.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στα οδικά δίκτυα Καλό Νερό- Τσακώνα και Κυπαρισσία – Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι, τα οποία και χαρακτήρισε έργα υποδομής.
 
Δήμος Μεσσήνης
Αναφερόμενος στα δικά του προβλήματα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, μίλησε για όσα προέκυψαν από τις πλημμύρες και το ποσό που δόθηκε από το κράτος. Όπως είπε, τα χρήματα που υπολογίστηκαν είναι 250.000 ευρώ, με τα χωριά που έχουν πρόβλημα να είναι 114. Έτσι, στο κάθε χωριό αναλογούν περίπου 1.800 ευρώ.
Άλλο ζήτημα που έθεσε είναι εκείνο της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και την προσπάθεια που γίνεται για δημιουργία υποδομών στα όρια του Δήμου του.
 
Δήμος Πύλου- Νέστορος
Το δήμαρχο Πύλου- Νέστορος εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ενώ τα θέματα που αφορούν στο Δήμο του, όπως ενημέρωσε, είναι τα έξης: Αρχικά ο δρόμος προς την περιοχή, που είναι «χάλια», κι ενώ είναι μόλις 50 χιλιόμετρα, για να φτάσει κάποιος θέλει μια ώρα. Έπειτα είναι το θέμα των δασικών χαρτών, τα μνημεία πολιτισμού που υπάρχουν στο Δήμο του και θέλουν παρεμβάσεις, η μαρίνα της Πύλου που ήταν να παραχωρηθεί σε ιδιώτη και η έλλειψη βιολογικών καθαρισμών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα και να πλήττεται έτσι ο τουρισμός.
 
Δήμος Οιχαλίας
Για τα προβλήματα του Δήμου Οιχαλίας μίλησε ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος, λέγοντας ότι κατέχει ένα παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ, αφού μέσα σε ένα χρόνο έχει πληγεί δύο φορές από πλημμύρες και χρειάζεται βοήθεια, αφού η κατάσταση είναι τραγική και τα χρήματα που δίνονται λίγα.
Ζήτησε δε την κατασκευή του δρόμου Καλό Νερό- Τσακώνα και την αναβάθμιση του δρόμου Μαυροζούμαινα- Αρχαία Μεσσήνη (ένα δρόμος μόλις 6 χλμ., αλλά μεγάλης σημασίας για το Δήμο).
Επίσης ανέφερε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την παροχή ίντερνετ, καθώς και το σήμα της Digea.
Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί την περιοχή και αφορά στα πυρηνελαιουργεία. Όπως είπε, ο κόσμος εκεί βασανίζεται και αποτελεί ντροπή η λειτουργία τους με τις υπάρχουσες περιβαλλοντικές συνθήκες.
 
Δήμος Δυτικής Μάνης
Τελευταίος πήρε το λόγο ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μαραμπέας, που ξεκίνησε με ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τελευταία αλλά έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και αφορά στους δασικούς χάρτες.
Επόμενο θέμα είναι αυτό της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Όπως είπε, το καλοκαίρι ο πληθυσμός ξεπερνά τους 20.000 ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν 4 αγροτικοί ιατροί αντί για 6 και 2 αντί για 11 ειδικευομένους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κενές εφημερίες.
Αναφορικά με τα απορρίμματα, είπε πως ο Δήμος του είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 9 μήνες και θα πρέπει να υπάρξει λύση.
Ακόμα, ανέφερε στον υπουργό τα θέματα της υποστελέχωσης αλλά και υποχρηματοδότησης στο Δήμο του, ενώ πρόσθεσε τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
 
Οι απαντήσεις του υπουργού
Αφού ο Νίκος Παππάς άκουσε τα βασικά προβλήματα των Δήμων, απάντησε για αρκετά από αυτά.
Ειδικότερα για τους δασικούς χάρτες, απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν λάθη και κυρίως στον αγροτικό τομέα.
Σχετικά με τις εξελίξεις στα θέματα του οδικού δικτύου, είπε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από το Μορέα.
Για τα δίκτυα της κινητής αλλά και σταθερής τηλεφωνίας, σημείωσε ότι υπάρχει η χρυσή ευκαιρία αυτή την περίοδο να αλλάξει το πλαίσιο και να υπάρχουν όροι σε αυτό το τοπίο, ενώ είπε ότι οι οπτικές ίνες πρέπει να φτάσουν παντού. Αν συμβεί αυτό, θα αλλάξουν πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών, σχολίασε.
Σχετικά με την Digea, όπως υποστήριξε, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα του τι συμβαίνει, όταν μια ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Ειδικότερα η εταιρεία, για να έχει λιγότερα κόστη, δημιούργησε λιγότερους σταθμούς από όσους χρειάζονταν. Αυτό το πρόβλημα, όπως είπε, του το επισημαίνουν και σε άλλα σημεία της χώρας και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση.
Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, υποστήριξε ότι αρκετά προβλήματα θα λυθούν με την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Για το Σύζευξις, είπε ότι προχωρά και με αυτό το κράτος θα εξοικονομεί 150 με 180 εκατομμύρια το χρόνο.
Λίγο πριν αποχωρήσει από το Διοικητήριο δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην πόλη χαμογελαστός, αφού θα έχουν λυθεί τα παραπάνω ζητήματα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση