Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας: «Αλλιώτικη» από τις άλλες….


Το Σάββατο  26/5 η Κυπαρισσία θα ζήσει τη δική της «λευκή νύχτα». Πλήθος εκδηλώσεων και μεγάλες εκπτωτικές προσφορές έχουν προγραμματιστεί από τις οκτώμισι το βράδυ και έπειτα. Έμποροι και  επαγγελματίες θα καλωσορίσουν την θερινή σεζόν και θα προβάλλουν την αγορά της πόλης τους αλλά και την ίδια την πόλη, με τα ωραία καφέ και τα εστιατόρια.
«Πολύ ωραία» , θα σκεφτεί κανείς, «έτσι είναι όλες οι  λευκές  νύχτες ανά την επικράτεια». Κι όμως,  σε αυτήν υπάρχει μια σοβαρή διαφορά: Όλες οι εκδηλώσεις  έχουν  χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τους ίδιους τους διοργανωτές. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Κυπαρισσίας, με επικεφαλής τον δραστήριο εμπορικό σύλλογο «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» με τα νεότατα μέλη του Δ.Σ, ανέλαβαν πλήρως την ευθύνη της διοργάνωσης, που σημαίνει πως ούτε επιβάρυναν τους συνδημότες τους με έξοδα για την προβολή τους,  ούτε υποχρεώθηκαν σε κάποιον  αυτοδιοικητικό  παράγοντα, που θα σπεύσει να «καπελώσει» την διοργάνωση, ούτε  θα «φορτώσουν» την ευθύνη του καθενός εμπόρου για τυχόν οικονομικές παρατυπίες , στην…. συνωμοσία των κρατικών υπηρεσιών εις βάρος τους.  Οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Κυπαρισσίας  μας δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει: οργανώνω υπεύθυνα.
Αξίζει όμως εδώ να γίνει ειδική μνεία και στον Δήμο της Τριφυλίας, που  στηρίζει την πρωτοβουλία παραχωρώντας όλες τις άδειες που απαιτούνται για τις δράσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Αυτό είναι και το μόνο που πρέπει να κάνει ένας Δήμος:  να διευκολύνει  διακριτικά τους δημότες του στον συντονισμό και την εκτέλεση των δράσεων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να έχουν αθρόα συμμετοχή και να είναι επιτυχημένες.
Για σκεφτείτε λοιπόν: ένα «αλλιώτικο» Σαββατόβραδο σας περιμένει!

Της Πιπίνας Π. Κουμάντου