Στη γραφειοκρατία «κολλάει» το ζήτημα των φαναριών του ΟΑΕΔ

Στη γραφειοκρατία «κολλάει» το ζήτημα των φαναριών του ΟΑΕΔ

Όπως γράψαμε χθες, ένας χρόνος έχει περάσει από το δυστύχημα που συνέβη μπροστά στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί κάποιο προληπτικό μέτρο.
Ζητώντας από το δήμαρχο Καλαμάτας να μας ενημερώσει για το ζήτημα, μας απάντησε ότι δεν έχει ξεχαστεί, για να προσθέσει ότι θανατηφόρα γίνονται καθημερινά και, δυστυχώς, η γραφειοκρατία είναι εκείνη που επιβάλλει αργούς ρυθμούς.
Σχετικά με το συγκεκριμένο σημείο, είπε ότι από πλευράς Δήμου Καλαμάτας έχει τελειώσει το ζήτημα σε μελετητικό επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα το έργο να δημοπρατηθεί σύντομα.
Αναφορικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Θάρρους», είπε ότι δεν το κακίζει και κατανοεί την αγωνία των εφημερίδων και των δημοσιογράφων, όταν υπάρχουν ζητήματα που συνδέονται με ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, παρατήρησε, από τη στιγμή που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν τα χρήματα, χρειάζονται δύο χρόνια για να γίνει ένα έργο, καθώς αυτό επιβάλλει ο νόμος.
Ως παράδειγμα ο κ. Νίκας ανέφερε χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις ασφαλτοστρώσεις στην Αλαγονία, όμως αυτές δε θα αρχίσουν ούτε το Πάσχα. Άρα, για αυτό δε φταίει ο Δήμος, διότι έτσι είναι οι διαδικασίες.
Όσο για τα φανάρια στο σημείο, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα ή, το πολύ, το καλοκαίρι θα έχουν τοποθετηθεί.
Π.Μπ.