Με επιτυχία το 8° Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Με επιτυχία το 8° Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργάνωσαν με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019 το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών στην παραλία Καλαμάτας (Ακτή ΝΟΚ) με αγώνες κολύμβησης 500μ, 1500μ, 3000μ, και αγώνα δρόμου 5km.
Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Νόσο “ΦΛΟΓΑ”, του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΚΕΘΕΑ”.
Το 8° Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών ήταν ένας αγώνας που είχε ως κύριο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι η δωρεά λίγων κυττάρων αποτελεί μια αξεπέραστη πράξη αλτρουισμού, καθώς η ζωή δεν αγοράζεται παρά μόνο χαρίζεται.
Έτσι το μήνυμα που στάλθηκε σε όσους συμμετείχαν ήταν:
“Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν”.

Παράλληλα με τους αγώνες κολύμβησης και του αγώνα των 5 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε ο 31ος Διάπλους του Μεσσηνιακού κόλπου, από την Κορώνη στην Καλαμάτα, απόστασης 30 χλμ., που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με την συμπαράσταση της Oceanman. Οκτώ γενναίοι κολυμβητές έλαβαν μέρος σ’ αυτή την μαραθώνια διαδρομή απ’ τους οποίους οι έξι τερμάτισαν με θριαμβευτή το 50χρονο από τη Θεσσαλονίκη και παλιό πρωταθλητή σε πισίνα, μαραθώνια κολύμβηση και αγώνες άπνοιας, Άρη Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε χρόνο 9 ώρες και 1′. Στη 2η θέση μετά από 10 ώρες τερμάτισαν ο Ουκρανός Σεργκέι Σούμοφ και στην 3η θέση ο Ρώσος Ιγκόρ Μακέεφ. Στην 4η θέση η μία και μοναδική τερματίσαντες γυναίκα από το Λίβανο Μέι Τιμάνι σε 11 ώρες, ακολούθησε στη 5η θέση ο Άρης Καραμπάς σε 11:24″ και στην 6η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ουκρανός Βιτάλι Στούπακ σε 12:08″.

Στους αγώνες κολύμβησης 500 μέτρων νικητές στους άντρες οι Αγγουράς Γιάννης, ο Σολωμάκος Αλέξανδρος και ο Βλάσης Ορέστης και στις γυναίκες οι Παπαμανωλοπούλου Εριέττα – Μαρία, η Φραγκούλη Μαρία – Σοφία και η Μητροπούλου Εβελίνα.
Στα 1000 μέτρα κολύμβησης νικητές ήταν οι Κοντόπουλος Κωνσταντίνος, ο Μπάκας Νικόλαος και ο Κουλέτης Νικόλαος. Στις γυναίκες νικήτριες αναδείχθηκαν οι Χάππα Αναστασία, η Λουκαρέα Σταυρούλα και η Δρακοπούλου Λευκή.
Στα 3000 μέτρα κολύμβησης νικητές στους άντρες ήταν οι Αθανασουλάκης Αναστάσιος, ο Χάππας Παναγιώτης και ο Χρυσομάλλης Μάριος – Παναγιώτης. Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Σκιαδοπούλου Όλγα, η Σταθοπούλου Ευθυμία και η Πατικοπούλου Άρτεμις.

Τέλος στο δρομικό κομμάτι των 5 χιλιομέτρων οι βραβευθέντες νικητές στους άντρες ήταν:
1ος. Μιχαλάκης Αλέξανδρος (ΣΔΥΜ) 17:07′
2ος. Ρούτσης Δημήτριος (ΣΔΥΜ) 17:23′
3ος. Κεφάλας Αριστόδημος (ΣΔΥΜ) 17:38′
4ος. Διακουμής Δημήτριος 18:01′
5ος. Ιατρόπουλος Νικόλαος 18:22′
6ος. Φιλανδριανός Κωνσταντίνος (ΣΔΥΜ) 18:23′

Στις γυναίκες οι έξι νικήτριες που βραβεύτηκαν ήταν:
1η. Εξερτζόγλου Ελένη (ΣΔΥΜ) 20:24′
2η. Νικολούδη Σταυρούλα (ΣΔΥΜ) 21:37′
3η. Δρακοπούλου Λευκή 22:21′
4η. Λαπιώτη Αγάπη – Ελπίδα 22:22′
5η. Ασημάκου Παναγιώτα (ΣΔΥΜ) 22:44′
6η. Ντουλάι Άννα 23:58′

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλίες από τους διοργανωτές και τους προσκεκλημένους καλεσμένους, τις βραβεύσεις των νικητών σε όλες τις κατηγορίες και προσφέρθηκε σε όλους φαγητό στο πάστα πάρτι.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανωτέρω εκδήλωση.