Ένα ξεχωριστό μάθημα για Β΄ και Δ΄ τάξεις 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης

Ένα ξεχωριστό μάθημα για Β΄ και Δ΄ τάξεις  1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης

Ένα βιωματικό μάθημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε προχθές στο «Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου. Μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μετέβησαν εκεί και διδάχτηκαν το μάθημα «Η ελιά η ευλογημένη».

Το βιωματικό μάθημα περιλάμβανε ξενάγηση και παρουσιάσεις στην αίθουσα προβολών, τραγούδια για την ελιά, ανάγνωση παραμυθιού και πολλές άλλες σχετικές δράσεις, όπως κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα και παιχνίδια μνήμης. Οι μικροί μαθητές άκουσαν, είδαν και έμαθαν μέσα από το παιχνίδι «ελιοδρομίες» και οι νικητές στεφανώθηκαν με τον «κότινο».

Τα παιδιά βγήκαν από τις κλειστές τάξεις και τον κόσμο των βιβλίων και ήρθαν σε άμεση επαφή με το θέμα που διδάχτηκαν. Αναχώρησαν δε για το σχολείο τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, ζητώντας από τις δασκάλες τους να επαναλάβουν το μάθημα στο «Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν το Δήμο Μεσσήνης για την άμεση ανταπόκρισή του και τη βοήθεια στην οργάνωση του μαθήματος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάζεται με συλλόγους, φορείς και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ειδικά διαμορφωμένο κτήριο για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου, με στόχο την εκπλήρωση της παιδαγωγικής του αποστολής μέσω της εξοικείωσης των μαθητών με το περιβάλλον και το πολιτιστικό τοπίο στο οποίο ζουν.