Δίωρες διακοπές εργασιών από δικαστικούς υπαλλήλους και την επόμενη εβδομάδα

Δίωρες διακοπές εργασιών από  δικαστικούς υπαλλήλους και την επόμενη εβδομάδα

Για τέταρτη πλέον εβδομάδα θα συνεχίσουν τις δίωρες διακοπές εργασιών οι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, μετά την εκ νέου ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες το πρωί η γενική τους συνέλευση. 

Οι διακοπές εργασιών, από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί, θα διαρκέσουν όλη την επόμενη εβδομάδα και εναρμονίζονται με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας των Συλλόγων των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Συνέχιση

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Δικαστικών Υπαλλήλων χαιρετίζει την αγωνιστική διάθεση όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων και την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων.

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Υ.Ε. είχε προγραμματίσει συναντήσεις με κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων «ΚΙΝΑΛ» και «Ελληνική Λύση», ενώ έχουν ζητήσει παρόμοιες συναντήσεις με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και τους φορείς της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, προτρέπει και τα συμβούλια των τοπικών συλλόγων να πραγματοποιούν αντίστοιχες συναντήσεις και επαφές με τους κατά τόπους φορείς. Παράλληλα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. ξεκίνησε επισκέψεις σε τοπικούς συλλόγους για ενημέρωση και στήριξη του αγώνα τους.

Τέλος, οι δικαστικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης.

Αιτήματα 

Τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι:

-Μισθολογική αναβάθμιση και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών

-Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που μπορεί να γίνει άμεσα μέσω των προκηρύξεων 1Κ/2017 και 8Κ/2017

-Εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες)

-Αποζημίωση για τις υπερωρίες

-Επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

-Εγκατάσταση ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της χώρας

-Επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση των δικαστικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη