Πανηγυρική αθώωση του Γ. Κανελλόπουλου για την υπόθεση διαφθοράς


Σαν σπιρτόξυλα έπεσαν όλες οι κατηγορίες από τη μήνυση ενός επιχειρηματία, ως εκπροσώπου Ανώνυμης Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας, σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Κανελλόπουλου και εννέα ακόμα υπαλλήλων του υπουργείου, μελών της επιτροπής εξέτασης των επενδύσεων του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Τι υποστήριζε με λίγα λόγια ο επιχειρηματίας: Ότι οι μηνυόμενοι δεν του ενέκριναν, ζημιώνοντάς τον, επένδυση εκατομμυρίων ευρώ κατά παράβαση καθήκοντος και αλλοιώνοντας πρακτικά σχετικών συνεδριάσεων.

Για τον τότε δε γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γεώργιο Κανελλόπουλο, ο επιχειρηματίας-μηνυτής, 14 μήνες μετά την έγκλησή του, υπέβαλε συμπληρωματικό υπόμνημα ζητώντας τη δίωξή του και για παθητική δωροδοκία, δίνοντας μάλιστα και πολιτική χροιά στην υπόθεση, αφού επισημαίνει ότι ο ίδιος «ανήκε σε παράταξη πολιτικά αντίθεση από αυτή που διοικούσε το υπουργείο».

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, σε όλες τις δικαστικές αίθουσες που εξετάστηκε η υπόθεση, αυτός που βρέθηκε ένοχος ήταν ο επιχειρηματίας, ο οποίος υποτίθεται υπήρξε και το θύμα.

Το  ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με απόφασή του στις 29 Ιανουαρίου 2020 κήρυξε ένοχο τον επιχειρηματία για: Ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις  6/3/2012, 22/6/2012, 18/06/2012 και 25/05/2012.

Για όλα τα παραπάνω το Δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο καταδικάζοντάς τον  σε ποινή φυλακίσεως συνολικά δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών.

Α.Π.