Τ. Θεοδωρικάκος: Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώνουμε την Ελλάδα

Τ. Θεοδωρικάκος: Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώνουμε την Ελλάδα

Στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε χθες το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου και έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, 2020-2023, αναμένεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών, όπως αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ. Επίσης εντάσσονται έργα για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων, κατασκευή σχολικών κτηρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεταφέρονται 52 έργα του «Φιλόδημου» από Δήμους της Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 111.522.764 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αλλά δε διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.