“Shakespeare Lab” φέτος από το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

“Shakespeare Lab” φέτος από το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει φέτος το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο, ανοιχτό σε νέους ηθοποιούς και performers, ενώ θα συνεχίσει να συμβάλλει στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεσσηνίας με το δικό του τρόπο.

Ως γνωστόν, το Kalamata Drama International Summer School είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας και σύμπραξης με βάση την εκπαίδευση του δημοφιλούς Βρετανικού Οργανισμού Theatre Alive! και του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, αντικαθίσταται το πλήρες πρόγραμμα με το Shakespeare Lab, ένα μοναδικό εντατικό εργαστήριο θεάτρου, μια εμβάθυνση τριών εβδομάδων στον κόσμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο θα διευθύνει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Andrew Visnevski.

Επιπλέον, θα γίνουν από τον ίδιο δύο Masterclasses, διάρκειας δύο ωρών το καθένα, που θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικούς χώρους στη Μεσσηνία, ενώ θα είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση στο διαδίκτυο ζωντανά.

Στο τέλος κάθε masterclass ο Andrew Visnevski θα έχει μια ανοιχτή συζήτηση για τα έργα του William Shakespeare και θα απαντά σε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και όσους θα παρακολουθήσουν online.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση του KaDISS 2020 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ απευθύνονται ευχαριστίες στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωσταντακόπουλου και τη Μεσσηνιακή Αμφυκτιονία, μέσω των οποίων θα δοθεί η δυνατότητα σε δύο άτομα να παρακολουθήσουν το Shakespeare Lab με πλήρη υποτροφία (θα πρέπει να συνδέονται με τη Μεσσηνία με οποιονδήποτε τρόπο). Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση από το site του KaDISS και να σημειώσουν στο θέμα του Mail “Υποτροφία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Μεσσηνιακής Αμφυκτιονίας”. Αιτήσεις για τις υποτροφίες θα γίνονται δεκτές έως και 12 Ιουλίου.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 500 ευρώ.

Όλες οι πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής: www.kalamatadrama.com.