Αιτήσεις για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2023

Αιτήσεις για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2023

Υποτροφία αξίας 1000 λιρών Αγγλίας από το “Theatre Alive”

Επιστρέφει τον Αύγουστο το 5o Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας στην πρωτεύουσα  της Μεσσηνίας για τρεις εβδομάδες, με μια διεθνή ομάδα καταξιωμένων καθηγητών. 

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 16 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου, από τις  9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, ενώ θα προσφέρει θέσεις για έως και για 14 μαθητές. 

Το μάθημα θα διδάσκεται στα αγγλικά από μια ομάδα καθηγητών με διεθνή φήμη και οι αιτήσεις που έχουν επίσημα ανοίξει θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου (αιτήσεις μετά τη 16η/7 δε θα γίνουν δεκτές). Μάλιστα, φέτος προσφέρεται μια υποτροφία, μέσω του συνδιοργανωτή του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου, Theatre Alive!

Το Theatre Alive! είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι  αφοσιωμένος στην προώθηση νέων έργων, νέων ιδεών και νέων δημιουργικών ταλέντων σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με το θέατρο. Συγκεκριμένα, προσφέρει υποτροφία αξίας 1.000 λιρών Αγγλίας (GBP) σε ερευνητή, σπουδαστή θεάτρου ή παραστάσεων τεχνών που επιθυμεί να συνδυάσει την  ακαδημαϊκή σπουδή με την πρακτική εκπαίδευση.

Η υποτροφία αυτή προσφέρεται για να καλύψει έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής προκειμένου να παρακολουθήσει δωρεάν το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2023. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18 Ιουνίου 2023 στο: info@kalamatadrama.com.

Θέμα τοu email: Theatre Alive! Υποτροφία KaDISS 2023.

Να σημειωθεί πως το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School (KaDISS) είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του θεατρικού Οργανισμού Theatre Alive! και απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. 

Στόχος είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο Θέατρο, καθώς και εκείνοι που χρειάζονται ικανότητες / θεμέλια σε άλλους τομείς των τεχνών, όπως η όπερα και το μουσικό Θέατρο, και θέλουν να αναπτύξουν τη μεθοδολογία και τις δεξιότητές τους στην υποκριτική. Το καλοκαιρινό σχολείο αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή για τους σπουδαστές ή επαγγελματίες ηθοποιούς που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους, καθώς και για όσους επιθυμούν μια αυστηρή επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα/ αιτήσεις κ.λπ. για το KaDISS: www.kalamatadrama.com