Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας: Έρχεται για 5η φορά από 19 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας: Έρχεται για 5η φορά από  19 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Την πέμπτη χρονιά από την πρώτη του παρουσία στην Καλαμάτα διανύει το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS). Πρόκειται για ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 εβδομάδων, για περιορισμένο αριθμό συμμετασχόντων, με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2019 στην πόλη της Καλαμάτας.

Φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 19 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα είναι καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο (9.00 – 16.00 καθημερινά και τα Σάββατα 9:00 – 13:00).

Στο Σχολείο Θεάτρου διδάσκεται υποκριτική τέχνη από μια ομάδα διδασκόντων-παιδαγωγών διεθνούς φήμης, που προέρχονται κυρίως από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art). Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο θεατρικός σκηνοθέτης Andrew Visnevski.

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, αποφοίτους δραματικών σχολών και νέους που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία, καθώς και σε εκείνους που χρειάζονται την υποκριτική/ βάσεις σε άλλους τομείς των παραστατικών τεχνών, όπως την όπερα και το μουσικό θέατρο, και που θέλουν να εξελίξουν τη δική τους μεθοδολογία και δεξιότητες στην υποκριτική τέχνη.

Το KaDISS αποτελεί ανεκτίμητο βοήθημα για σπουδαστές δραματικών σχολών ή ηθοποιούς που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους, καθώς και για όσους επιθυμούν μια αυστηρή επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ευελιξία του ηθοποιού στην ερμηνεία μέσα από μια συνάντηση με τα δύο θεμελιώδη είδη του ευρωπαϊκού θεάτρου, την υποκριτική του Σαίξπηρ και τις προσεγγίσεις του αρχαίου ελληνικού τελετουργικού θεάτρου.

Επίσης, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι το σημείο αναφοράς ενός ευρύτερου οράματος εκδηλώσεων με διεθνή προσανατολισμό. εκπαιδευτικών προγραμμάτων, masterclasses, εργαστηρίων και σεμιναρίων με επίκεντρο τις παραστατικές τέχνες που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην πόλη της Καλαμάτας.

Το KaDISS είναι το δημιουργικό και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών: του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Theatre Alive!

Οι δε αιτήσεις για το KaDISS 2024 είναι ανοιχτές