Επιστρέφει το 5o Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Επιστρέφει το 5o Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2023 / KaDISS 2023 – Two Week Format ξεκινά στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ χορηγοί είναι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Φέτος, καλωσορίζουν συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Τα εξειδικευμένα μαθήματα, διάρκειας δύο εβδομάδων, θα διευθύνουν:

Η Adrienne Thomas, στο μάθημα της Φωνητικής, και ο Dan Sherer, στο μάθημα του Αυτοσχεδιασμού και της Υποκριτικής. Και οι δύο καθηγητές διδάσκουν στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του KaDISS, σκηνοθέτης Andrew Visnevski, θα δουλέψει και θα διδάξει σκηνές και κείμενα από τον Shakespeare.

Συνεργάτες του θερινού σχολείου είναι η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας και το Ματαρόα.

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου, θα παρουσιαστεί και μία έκθεση φωτογραφίας. Η Βασιλική Μίντζα, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδα Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει ατομική έκθεση με φωτογραφίες της, από το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας έως και του 2022 (2019 – 2022), που σε ετήσια βάση καλύπτουν τα μέλη της Φ.Ο.ΚΑΛ. Την έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο Kounies Art Café, στην οδό Αμφείας, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, επιμελείται ο Νίκος Ηλιόπουλος. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη- Σάββατο, 10.00-14.00 και 19.00-23.00, και Κυριακή 19.00-23.00.