Πενιχρή χρηματοδότηση σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία για τα καταφύγια αδέσποτων

Πενιχρή χρηματοδότηση σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία για τα καταφύγια αδέσποτων

Ελάχιστα χρήματα, μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν, θα λάβουν τρεις Δήμοι της Μεσσηνίας, με απόφαση των Υπουργών κ.κ. Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη, για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους.

Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης σε όλη την Ελλάδα είναι 600.000 ευρώ.

Για το Δήμο Καλαμάτας το ποσό που προβλέπεται για επιλέξιμες δαπάνες δράσεων βελτίωσης καταφυγίων και ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είναι 19.350,20, δεν προβλέπεται ποσό για σίτιση, ενώ το σύνολο της εγκεκριμένης δαπάνης είναι μόλις 3.734,59 ευρώ.

Αντίστοιχα, για το Δήμο Μεσσήνης για επιλέξιμες δαπάνες δράσεων βελτίωσης καταφυγίων και ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το ποσό είναι 5.183,20, οι επιλέξιμες δαπάνες δράσης για σίτιση είναι 3.020,64 ευρώ, ενώ το σύνολο της εγκεκριμένης δαπάνης είναι μόλις 1.311,48 ευρώ.

Τέλος, για το Δήμο Τριφυλίας, δεν προβλέπονται δαπάνες για τη βελτίωση καταφυγίων και ενέργειες διαχείρισης, ενώ οι επιλέξιμες δαπάνες δράσης για σίτιση είναι 11.129,62 ευρώ, ενώ το σύνολο της εγκεκριμένης δαπάνης είναι μόλις 1.146,35 ευρώ.

Β.Β.