Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου  «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

Υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του αναδόχου του έργου Σταύρου Χρονόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». 

Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών παροχών του Δήμου Μεσσήνης προς τους αθλούμενους, καθώς προβλέπεται η κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές, τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες για την εξυπηρέτηση των θεατών, καθώς και ηλεκτροφωτισμός για να παραταθούν οι ώρες λειτουργίας.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθη κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου και ο πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας. Η παρουσία του Λούη Τσάτουμα, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με παγκόσμια απήχηση, ως προπονητή του στίβου στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Στάδιο, θα αποτελέσει κίνητρο για τα μικρά παιδιά να μυηθούν στην ιδέα του κλασικού αθλητισμού και να ασχοληθούν με το στίβο.

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα έχουμε έναν αθλητικό χώρο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες μας. Με το έργο αυτό θα δοθεί το έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό σε άτομα όλων των ηλικιών, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα εκγύμνασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθούν αθλητικά γεγονότα στο Στάδιο, που σε συνδυασμό με τις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.