Δεν ακούσατε τον «Μπακάκο» και… ατυχήσατε, κε Μπακούρο!

Δεν ακούσατε τον «Μπακάκο»  και… ατυχήσατε, κε Μπακούρο!

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο, ελέω χρισμάτων, αντιδήμαρχος κ. Μπακούρος, από τη μια, απευθύνει μακρόσυρτους ύμνους στο δήμαρχο παραπέμποντας σε άλλες εποχές και, από την άλλη, παραδίδει μαθήματα υψηλής δημοκρατίας.

Προσπαθώντας, για παράδειγμα, να κατακεραυνώσει τους δημοτικούς συμβούλους που ζητήσαμε τα αυτονόητα, όπως παρουσίαση της μελέτης της πλατείας των Φιλιατρών, συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης, μας είπε: «… όταν έγινε η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας καλέσανε το Μπακάκο και τους πέριξ της πλατείας επαγγελματίες να εκφράσουνε την άποψη πόσο μήκος θα έχει ο δρόμος, πόσο πλάτος και τι θα γίνει πάνω στην πλατεία; Όχι αγαπητοί μου… είναι ο χείριστος λαϊκισμός να καλούμε συνελεύσεις να αποφασίσει ο οποιοσδήποτε και να κραυγάζει, όπως κραύγαζαν στους Γαργαλιάνους χωρίς να είναι ειδικοί».

Όπου «Μπακάκος», «οποιοσδήποτε» και «πέριξ της πλατείας επαγγελματίες» είναι, προφανώς, οι δημότες και οι φορείς της πόλης των Φιλιατρών.

Προχωράνε και δε συζητάνε, δηλαδή, οι «μόνοεμείςδενμπορούμε».

Λαμπρά.

Τώρα, όμως, που έριξε ΑΚΥΡΟΝ στη μελέτη, η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού, τι λέτε;

Μήπως έπρεπε να ρωτήσετε και τον «Μπακάκο» και τους «πέριξ της πλατείας επαγγελματίες»;

Μήπως είχαν δίκιο οι δημότες και οι φορείς της πόλης, κε Μπακούρο;

Ξέρετε τι σας τραγουδάει ο «Μπακάκος» τώρα;

«Εγώ καλά σου τα ’λεγα μα τ’ άκουγες παράλογα. Θυμάσαι που σου τα ’λεγα;».

Του Δημήτρη Α. Δριμή

Υ.Γ. Οι συνελεύσεις προβλέπονται στον Κώδικα και είναι δημοκρατικό δικαίωμα των δημοτών, ακόμα. Οι πολίτες στους Γαργαλιάνους δεν κραύγαζαν και οφείλετε να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για τις άστοχες, τουλάχιστον, φράσεις σας, κε Μπακούρο. Αρκετά!