Ε.Ο. Ραφτόπουλο-Κυπαρισσία: Εντολή άμεσης εκτέλεσης εργασιών στον ανάδοχο

Ε.Ο. Ραφτόπουλο-Κυπαρισσία: Εντολή άμεσης εκτέλεσης εργασιών στον ανάδοχο

Επείγον έγγραφο, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, για άμεση έναρξη εργασιών στο τμήμα Ραφτόπουλο – Κυπαρισσία, απεστάλη από τον προϊστάμενο Τ.Σ.Ε. στον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση – βελτίωση – αναβάθμιση ασφαλείας της 8ης επ. οδού (τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία) και της 15ης επ. οδού (τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη)» ύστερα και από το δημοσίευμα του «Θ» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 6 – 7 Νοεμβρίου, σχετικά με τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Απανταχού Ραφτοπουλαίων για τον επικίνδυνο δρόμο μέχρι την Κυπαρισσία.

Στο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και στο Σύλλογο των Απανταχού Ραφτοπουλαίων, αναφέρονται ως σχετικά 1) το υπ’ αριθ. 321267/06-10-21 έγγραφο της Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας, 2) το από 12-10-21 (Αριθ. Πρωτ. Π.Ε. Μεσσηνίας: 330576) αίτημα του Συλλόγου των Απανταχού Ραφτοπουλαίων και αναγράφεται επί λέξει «Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση, βάσει της εγκεκριμένης μελέτης του έργου, των εργασιών στο τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη, στο έργο του θέματος, σας δίδεται η εντολή να προβείτε το συντομότερο δυνατό στην έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα».

Σύσκεψη

Σημειώνεται, πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, για την πορεία του έργου. «Όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, στο πλαίσιο του έργου αυτού έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε τέσσερα τμήματα της 15ης επαρχιακής οδού – συνολικού μήκους περί τα 1.000 μέτρα – με κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, με παράλληλη διαπλάτυνση του καταστρώματος του δρόμου, ενώ υπολείπεται η κατασκευή σωληνωτού αγωγού, μήκους περίπου 15 μέτρων, για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις, κατά τμήματα – από Φιλιατρά έως Μαραθούπολη -, σε θέσεις όπου υπήρχε επικινδυνότητα. Για το τμήμα της 8ης επαρχιακής, από Ραυτόπουλο έως Κυπαρισσία, αναμένεται άμεσα η έναρξη των εργασιών που προβλέπονται από τη μελέτη και είναι κυρίως κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, σε μήκος 1.400 μέτρων, σωληνωτοί οχετοί και λοιπά τεχνικά έργα, καθώς και ασφαλτοστρώσεις κατά θέσεις.

Τέλος, προβλέπεται και στα δύο τμήματα των επαρχιακών οδών να υλοποιηθούν εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ανάδοχος του έργου και οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας», αναγράφεται, μεταξύ άλλων, σε δελτίο Τύπου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου