Καλαμάτα: Εγκαίνια το Φεβρουάριο για τα πρώτα κτίρια του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Καλαμάτα: Εγκαίνια το Φεβρουάριο για τα πρώτα κτίρια του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τον Φεβρουάριο του 2022 θα γίνουν τα εγκαίνια στα δύο πρώτα κτίρια του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Υπερψηφίστηκε το Σάββατο (18/12) από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022. Όπως φαίνεται, παρά τη μεγάλη αβεβαιότητα που φέρνουν η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, ο κεντρικός σχεδιασμός που αφορά σε φοροελαφρύνσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων κάθε άλλο παρά μειωμένος παρουσιάζεται. Έτσι, σύμφωνα με όσα έγιναν ήδη γνωστά, το ερχόμενο έτος φέρνει «ανάσα» άνω των 2 δισ. ευρώ, ενώ αθροιστικά μαζί με τις μειώσεις φόρων του τρέχοντος έτους, οι οποίες θα διατηρηθούν και το επόμενο, το όφελος φτάνει στα 3,5 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία των τοποθετήσεων επί της ψήφισης του προϋπολογισμού κινήθηκε για άλλη μια φορά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με τους δύο κυρίαρχους, πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους κατά τις ομιλίες τους από το βήμα της Βουλής.

Ταυτόχρονα, εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία προκύπτει από όσα ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας για τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, σημείωσε ότι προβλέπεται το Φεβρουάριο του 2022 να γίνουν εγκαίνια στα δύο πρώτα κτήρια υποδομών που έχουν προβλεφθεί από τη συμφωνία για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα αφορά σε εξομοιωτή πτήσεων και το άλλο σε υπόστεγο – αποθήκευση υλικών.

της Χριστίνας Μανδρώνη