Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την παράκαμψη της Γιάλοβας εισηγήθηκε ο Κ. Καραμανλής

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις  για την παράκαμψη της Γιάλοβας εισηγήθηκε ο Κ. Καραμανλής

Εισήγηση υπαγωγής αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, πραγματοποίησε στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Αντίστοιχα ζητήματα έχουν συζητηθεί άλλες έξι φορές σε Υπουργικά Συμβούλια και χθες ο κ. Καραμανλής πρότεινε ένα συμπληρωματικό κατάλογο, που αφορά σε οδικά έργα που υλοποιούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς κι ένα – κτηριακό – από το Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Ο κ. Καραμανλής εισηγήθηκε ειδικότερα την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, που αφορούν στην εκτέλεση του οδικού έργου «Βελτίωση της 9ης Εθνικής Οδού, στο τμήμα της Παράκαμψης της Γιάλοβας» στη Μεσσηνία, καθώς και στην κήρυξη τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά.Ο κ. Καραμανλής τόνισε τη γενικότερη σημασία του έργου για την οικονομία της χώρας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς κι όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού, όπως επισήμανε, το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της έντονης τουριστικής ανάπτυξης και της ιδιαίτερης προβολής της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ