Μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά για τη Βρομόβρυση ο πρόεδρός της

Μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά  για τη Βρομόβρυση ο πρόεδρός της

Να προταθεί κατώτερη τιμή ζώνης αντικειμενικής αξίας για την ορεινή Κοινότητα Βρομόβρυσης ζητά με έγγραφό του από το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο πρόεδρος της εν λόγω Κοινότητας, Κωνσταντίνος Αλιφέρης.

Στην επιστολή του, προς το δήμαρχο, ο κ. Αλιφέρης υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σε όλη την επικράτεια αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες συμπαρασύροντας και την Κοινότητα Βρομόβρυσης, μια ορεινή περιοχή που δραστηριοποιείται κυρίως στον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία – καλλιέργεια). Εκεί η αντικειμενική αξία έφθασε να είναι ταυτόσημη με περιοχές που έχουν και τουριστικό χαρακτήρα.

«Σήμερα η εμπορική αξία της γης μας δε συνάδει, είναι δυσανάλογη με τις αντικειμενικές που ισχύουν και διατηρώντας αυτές, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο προς την ερημοποίηση, την ασφυξία και την αδράνεια δράσεων ορεινών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και τη δυνατότητα που δίνει στους Δήμους να προτείνουν τροποποιήσεις, θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας, η αρμόδια υπηρεσία, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προτείνοντας την κατώτερη τιμή ζώνης αντικειμενικής αξίας για την ορεινή Κοινότητα Βρομόβρυσης», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αλιφέρης.