“Πράσινο φως” για αντιπλημμυρικά και δεξαμενή στο Πήδημα

“Πράσινο φως” για αντιπλημμυρικά  και δεξαμενή στο Πήδημα

Κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο μεγάλο έργο για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων στα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ, τα οποία οδηγούνται στο ρέμα Κερεζένια και μετά στη θάλασσα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό του Πηδήματος, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα εξίσου σημαντικό έργο, γιατί θα διαχειριστεί τα όμβρια από τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός και θα τα οδηγήσει στον ποταμό Άρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θ”, ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Ιωάννης Γκόλιας, αποφάσισε  να προχωρήσει η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής οικισμού Πηδήματος Δήμου Καλαμάτας, περιλαμβανομένης και της μελέτης και κατασκευής της νέας ρυθμιστικής δεξαμενής δικτύου ύδρευσης πόλεως Καλαμάτας στο ορεινό ανάγλυφο του οικισμού Πηδήματος μετά της αντιπλημμυρικής της θωράκισης και της διαμόρφωσης οδού πρόσβασης επ’ αυτής.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος Καλαμάτας θα αναλάβει την παραχώρηση της έκτασης για την κατασκευή της νέας ρυθμιστικής δεξαμενής, καθώς και την ευθύνη της έκδοσης όλων των τυχόν απαιτούμενων αδειών για την εκτέλεση των ως άνω εργασιών.

Επίσης, ο παραχωρησιούχος ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. καλείται όπως μετά τη λήψη της παρούσας εντολής προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από τη Σύμβασης Παραχώρησης.