Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παναγή Κουμάντο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης  για τον Παναγή Κουμάντο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την πολύτιμη προσφορά του αειμνήστου δημάρχου Παναγή Κουμάντου διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η οικογένειά του προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας, των δημάρχων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, πρώην δημάρχων, στελεχών της Αυτοδιοίκησης και κατοίκων του Δήμου.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν αποσπάσματα από την αυτοδιοικητική πορεία του Παναγή Κουμάντου, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την πολιτική και κοινωνική του δράση, όπως και την οικογένειά του.

Για την προσφορά, την προσωπικότητα και τη διαδρομή του Παναγή Κουμάντου, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, μίλησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο Άλκης Φρέσκας, συνταξιούχος ΔΕΗ και σύμβουλος ΕΤΕ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η κόρη του Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον άνθρωπο Παναγή Κουμάντο, κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο και παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, η οποία αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο του αείμνηστου Παναγή Κουμάντου.