Πολιτικό μνημόσυνο για τον Παναγή Κουμάντο

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Παναγή Κουμάντο

Αύριο στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το πολιτικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγή Κουμάντο, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Για την προσφορά, την προσωπικότητα και τη διαδρομή του Παναγή Κουμάντου, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, πρόκειται να μιλήσουν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης, ο Άλκης Φρέσκας, συνταξιούχος ΔΕΗ και σύμβουλος ΕΤΕ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η κόρη του Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η φιλόλογος, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, η οποία θα μιλήσει και για το συγγραφικό του έργο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας και την οικογένειά του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους (1 Ιουνίου 2022) από την απώλειά του.