Γιατί να σπουδάσω Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας στο ΙΕΚ Ορίζων;

Γιατί να σπουδάσω Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας στο ΙΕΚ Ορίζων;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Πελοπόννησο ραγδαία ανάπτυξη των επενδύσεων που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο. Παρόλα αυτά οι επαγγελματίες του τουρισμού σημειώνουν πως υπάρχει ανησυχητική έλλειψη σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην περιοχή.

 Ένας απόφοιτος Τουριστικών σπουδών έχει την δυνατότητα να εργαστεί σε κάθε είδους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ειδικότερα στα διάφορα τμήματα αυτών (όπως υποδοχή, εστιατόριο, μπαρ, κ.α.). Ταυτόχρονα, είναι στο χέρι του να εξελιχθεί σε ανώτερο στέλεχος ή ακόμη και να αναλάβει τη διοίκηση μικρών τουριστικών μονάδων.

Στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ είμαστε εξειδικευμένοι στις τουριστικές σπουδές . Η εξειδίκευσή μας, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε εξατομικευμένη προσέγγιση στην πρακτική άσκηση και να ταιριάξουμε τις επαγγελματικές ανάγκες των σπουδαστών με αυτές της αγοράς, και κυρίως των ξενοδοχείων .

Στις «Ημέρες Καριέρας», συνεργαζόμαστε στενά με επιχειρήσεις, δημιουργώντας θετικές προϋποθέσεις γι’ αυτές αλλά προφανώς και για τους φοιτητές μας, που μέσα από την ενασχόληση της πρακτικής τους εξάσκησης αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, βελτιώνοντας γνώσεις, δεξιότητες και πολλαπλασιάζοντας τις επαγγελματικές τους δυνατότητές τους.

Αυτό μας έχει εξασφαλίσει σχεδόν μηδενικό ποσοστό αποχωρήσεων από την πρακτική άσκηση, αλλά και ένα πολύ καλό όνομα για τους σπουδαστές μας στην αγορά εργασίας.  Είμαστε περήφανοι για τους σπουδαστές και τους αποφοίτους μας. Οι συνεργάτες μας περιλαμβάνουν επιχειρήσεις τόσο από την Μεσσηνία, αλλά και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.