Γιατί να σπουδάσω βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου);

Γιατί να σπουδάσω βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου);

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Αν η αγάπη σου για τα παιδιά είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει, σπούδασε Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και μπες στον μαγικό κόσμο των παιδιών. Ένα επάγγελμα με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που συνεχώς αναβαθμίζεται. Οι συνθήκες εργασίας αναπροσαρμόζονται και η αναζήτηση ειδικών -πλέον -αποφοίτων είναι απαραίτητη.

Η ανάγκη των γονέων να εξασφαλίζουν στα παιδιά, από μικρή ηλικία, το κατάλληλο περιβάλλον που τους προσφέρει πολλά ερεθίσματα, οργανωμένο πρόγραμμα και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με συνομήλικα παιδιά, συνεχώς γίνεται πιο ισχυρή. Έτσι, επιλέγουν οργανωμένους παιδικούς σταθμούς που παρέχουν ασφάλεια, φροντίδα, ολόπλευρη και ισορροπημένη  ανάπτυξη στα παιδιά τους.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που οι γονείς επιλέγουν να παραμείνει το παιδί στο σπίτι, η επιλογή του ανθρώπου που θα το φροντίσει είναι πάντα μια ειδικός και όχι οποιοσδήποτε.

Τι θα μάθω στα 2 χρόνια σπουδών;         
Οι γνώσεις που αποκτάς ένας  μέσα από τα βιβλία είναι το ένα  κομμάτι της εκπαίδευσής σου. Το σημαντικότερο όμως είναι η εμπειρία που θα αποκτήσεις γνωρίζοντας το επάγγελμα, από ανθρώπους που το ασκούν καθημερινά. Η  γνώση δεν είναι μόνο θεωρία,  είναι έργο και πράξη.  Δύο χρόνια σπουδών δίπλα σε έμπειρους, ενεργούς επαγγελματίες στην προσχολική εκπαίδευση και στους χώρους που συνδέονται με αυτή. Η εμπειρία τους γίνεται εφόδιο στα χέρια σου.

Πώς θα είναι το περιβάλλον σπουδών;
Σπούδασε το αντικείμενό σου, στον ίδιο του τον χώρο. Γνώρισε το επάγγελμα  και εξασφάλισε εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στον Παιδικό Σταθμό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Ποιος οργανώνει την πρακτική άσκηση, την αναζήτηση σεμιναρίων, τις εξετάσεις πιστοποίησης;
Εμείς αναζητούμε, οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε επιμορφώσεις, σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες που αφορούν  την ειδικότητα κι εσύ έχεις άμεση πρόσβαση (δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή).

Επενδύεις σε ποιοτικό χρόνο στις σπουδές σου, χωρίς άσκοπες αναζητήσεις.

Εξασφαλίζεις την πρακτική σου άσκηση σε έναν από τους  καλύτερους εκπαιδευτικούς  οργανισμούς της Ελλάδας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Το ΙΕΚ σε βοηθά, σε  καθοδηγεί και σε προετοιμάζει  για τις εξετάσεις πιστοποίησης, εξασφαλίζοντας υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Εμπειρία στα λόγια ή στην πράξη;
Με τη δυνατότητα συμμετοχής στις δράσεις του σχολείου αποκτάς εμπειρίες εργασίας, πριν ακόμη εργαστείς. Εκπαιδεύεσαι στην ανάδειξη και εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων και είσαι έτοιμη να τα εφαρμόσεις με το ξεκίνημα της εργασίας σου.

Επαγγελματική αποκατάσταση:  Είμαστε δίπλα σου
Εξασφαλίζεις τη βοήθεια και  καθοδήγηση που θα χρειαστείς για την επαγγελματική σου αποκατάσταση αποκτώντας διασυνδέσεις με φορείς και  συνεργάτες του Οργανισμού για μελλοντική συνεργασία. Η συνεργασία μας δεν σταματά με τη λήξη των σπουδών σου, τότε ξεκινά!

Και μετά;
Είμαστε όλοι μια ομάδα! Μέσα από τον «Όμιλο Αποφοίτων»  γνωρίζουμε που βρίσκονται οι απόφοιτοί μας, ανταλλάσσουμε πληροφορίες γύρω από το εργασιακό τους περιβάλλον με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση  του έργου τους  και  την ανταλλαγή πληροφορίων μεταξύ των σπουδαστών.

Ιωάννα Σιαμαντζιούρα                                          
Παιδαγωγός
Διευθύντρια  Παιδικού Σταθμού Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
Υπεύθυνη Τμήματος Β. Βρεφονηπιοκόμων
Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων Καλαμάτας
2721094277