Τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο;

Τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο;

Ο εξοπλισμός εστίασης, και πιο συγκεκριμένα ο εξοπλισμός για ένα σουβλατζίδικο απασχολεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Το άνοιγμα ενός ψητοπωλείου μπορεί να έχει μεγάλη κερδοφορία. Για τον λόγο αυτό, πολλοί επιχειρηματίες καταπιάνονται με αυτό το είδος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ποιος δεν αγαπά το σουβλάκι άλλωστε; Έτσι, αρκετά γρήγορα ξεκινά η εύρεση του εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα ψηστιέρες, γυριέρες, και ψυγεία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται ένα ψητοπωλείο και πόσο κοστίζει, για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Μηχανές για γύρο

Σουβλατζίδικο χωρίς γύρο δεν γίνεται! Τα μηχανήματα γύρου θα παρασκευάζουν το κρέας σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε έναν μεγάλο αριθμό χρημάτων. Μάλιστα, η ποικιλία σε μεγέθη είναι μεγάλη, ώστε να βρείτε τις κατάλληλες μηχανές με βάση τις ανάγκες που υπολογίζετε ότι θα έχετε. Επιπλέον, μια γυριέρα μπορεί να είναι ηλεκτρική, αερίου, ή να λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Πλατώ ψησίματος

Τα επαγγελματικά πλατώ ψησίματος αποτελούν ένα βασικό εργαλείο για ένα σουβλατζίδικο. Καθώς είναι κατασκευασμένα από inox υλικό, διακρίνονται για την απόδοση και την αντοχή τους. Την ίδια στιγμή, έχουν χαμηλό χρόνο προθέρμανσης και κατανάλωσης ενέργειας. Συνήθως, χρησιμοποιούνται για το ψήσιμο των περισσότερων τροφίμων, όπως για παράδειγμα κρέατα και λαχανικά.

Φριτέζες

Όλα τα σουβλατζίδικα είναι γνωστά για τα τηγανητά τους πιάτα, όπως για παράδειγμα τις πατάτες τηγανητές ή το κοτόπουλο. Μια φριτέζα θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο εγγυάται γρήγορο μαγείρεμα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ λάδι.

Μηχανήματα για ψήσιμο κοτόπουλου

Το ψητό κοτόπουλο έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να αποτελέσει βασικό κομμάτι του μενού σας, ίσως είναι απαραίτητη και μια κοτοπουλιέρα. Οι επιλογές για κοτοπουλιέρες είναι πολλές, από επιτραπέζιες και επιδαπέδιες, έως αερίου ή ηλεκτρικές.

Ψυγεία και πάγκοι

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συντήρηση των τροφίμων. Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε πως ένα μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα επαγγελματικά ψυγεία με μορφή πάγκου ή θαλάμου. Τα μεγέθη τους ποικίλουν, ώστε να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες και τις διαστάσεις του χώρου σας.

Εκτός από τα επαγγελματικά ψυγεία για τα τρόφιμα, θα χρειαστείτε και ένα ψυγείο αναψυκτικών, ώστε να έχετε αφθονία σε δροσερά αναψυκτικά και ποτά που θα προσφέρετε στους πελάτες σας. Ακόμη, ένα τελευταίο είδος ψυγείου που είναι απαραίτητο για το σουβλατζίδικο ή το ψητοπωλείο σας είναι το ψυγείο για σαλάτες και τα διάφορα υλικά σας με τη μορφή βιτρίνας.

Είμαστε βέβαιοι πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό εστίασης, όπως για παράδειγμα τις μηχανές για γύρο, τα πλατώ ψησίματος, τις φριτέζες, τις κοτοπουλιέρες, καθώς και τα κατάλληλα αξεσουάρ, θα είστε έτοιμοι να ανοίξετε μια ποιοτική και επιτυχημένη επιχείρηση!