Γαστροπλοΐα

Γαστροπλοΐα

Η γεύση ποτέ δεν σταμάτησε να τροφοδοτεί τη μνήμη και η Μάνη μας το παρέχει με τις συνταγές της

Η Μάνη, που κάθε γωνιά της είναι σημαδεμένη από τις μυρωδιές και τις γεύσεις του λαδιού, από τα...

Γαστροπλοϊα Ιουλίου: Απολαύστε ένα τεύχος Ωδή το μεσσηνιακό πρωινό!

Ακόμα …ακούραστοι παραγωγοί, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και πραγματικά ξεχωριστά πιάτα φανερώνουν τη ζωντανή, παραγωγική πλευρά του τόπου μας!...

Ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Από τη Λακωνία -και συγκεκριμένα την Αρεόπολη- ξεκινούν την Κυριακή 17 Ιουλίου οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας...

Διαπρέπει στο Σικάγο ο Φιλιατρινός pastry chef Γιάννης Τασόπουλος με το ταλέντο του και το κατάστημά του

Νέες βραβεύσεις για τον ίδιο και το “Zymi Bakery”! Νέα βράβευση ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το...

«Αφράλατο»: Όταν το πάθος για τη μαγειρική δένει με έναν ξεχωριστό χώρο

Ήταν Αύγουστος του 2021 όταν το «Αφράλατο» άρχισε να λειτουργεί στο Πάρκο του Λιμενικού, ένα χώρο ξεχωριστό και...

Ταβέρνα Μαυρίκη: Η Έλενα που έχει πεισμώσει και έχει αποφασίσει να κάνει τον κόσμο να «ανέβει» στον Ταΰγετο

Τεράστια ιστορία «κουβαλά» η ταβέρνα του Μαυρίκη στην Αλαγονία που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1879, τότε που τα...

«Ελλάς»: Ένα από τα παλαιότερα στέκια της Καλαμάτας

Η ιστορία της Ελευθερίας, η οποία άφησε την Αθήνα, έγινε μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας και πέρασε το «Ελλάς» σε...

H ΩΜΕΓΑ εορτάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα όσπρια

Την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, εορτάζει η ΩΜΕΓΑ, επεκτείνοντας τις ενέργειές της καθ’ όλη τη...

Ένα βραβευμένο «Φοίνο» εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην ιστορική καρδιά της Καλαμάτας

Θα πρέπει να είναι… τρελός κάποιος για να ανοίξει ένα απαιτητικό εστιατόριο στην Ελλάδα της πανδημίας και της...

Platea

Η αισθητική των πιάτων παραπέµπει σε πίνακες ζωγραφικής. Οι καλής ποιότητας πρώτες ύλες και η τεχνική συνυπάρχουν σε...