Γαστροπλοΐα

Γαστροπλοΐα

Το φεστιβάλ «Cretan Gastronomy Days 2019»

Στο Ηράκλειο το φεστιβάλ «Cretan Gastronomy Days 2019» προσέλκυσε άνω των 13.000 επισκεπτών, συμμετείχαν 24 επιχειρήσεις και παραγωγοί,...

One & Olive: Ιστορία. Έμπνευση. Καινοτομία

Λέξεις σημαίνουσες που η καθεμία  κουβαλάει το δικό της ειδικό βάρος. Η συνάρτηση των παραπάνω είχε ένα αποτέλεσμα:...

VIS OLIVAE: Η δύναμη της ελιάς…

«Η φιλοσοφία μας, μας έχει εντάξει για τα καλά στην όλο και διευρυνόμενη αγορά των φυσικών, οργανικών, zero...

Με έναν ξεχωριστό τρόπο εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Υπομονή για τις χαμηλές τιμές συνιστούν οι ειδικοί Βραδιά αφιερωμένη στον «πράσινο χρυσό» της Ελλάδας ήταν αυτή της...

5 μεσσηνιακές συνταγές που αναδεικνύουν τις πρώτες ύλες του τόπου

Η κουζίνα της Μεσσηνίας είναι τόσο γεμάτη από γεύσεις και αρώματα, όσο καρποφόρα και πλούσια είναι η μεσσηνιακή...

Συνταγή της αστικής Μεσσηνίας «βγαλμένη» από το «Θάρρος» το 1937 η απόλυτη σπεσιαλιτέ του φετινού καλοκαιριού!

Το «Funky Gourmet» ξετρέλανε με γεύσεις γεμάτες Μεσσηνία τους επισκέπτες του στην Costa Navarino για έξι  εβδομάδες Το...

Bruno Verjus: «Η Μεσσηνία διαθέτει τα πάντα για να γίνει ένας γαστρονομικός παράδεισος.»

Ο φημισμένος γάλλος σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου βραβευμένο με αστέρι Michelin , μιλά στο "Θάρρος" «Το μυστικό της επιτυχίας...

«Funky Μεσσηνία»: Η τοπική κουζίνα μέσα από μια άλλη ματιά…

«Σκέψου ένα υπόσκαφο εστιατόριο που βλέπει στο Navarino Bay. Είναι στο χώρο όπου κάνουν τα μαθήματα γκολφ (σ.σ....

O Καλαμτιανός Δημήτρης Χρονόπουλος: «Το γλυκό θα έπρεπε να είναι σε καλύτερο επίπεδο στην Ελλάδα»

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Γαλάτσι. Η καταγωγή μου είναι από την Καλαμάτα. Δεν ήμουν καλός μαθητής,...

Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, η Καλαματιανή που μαθαίνει τους Θεσσαλονικείς να τρώνε γουρουνοπούλα

Ένα από τα εδέσματα που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες, όταν φτάνουν στη Μεσσηνία, είναι, φυσικά, η γουρουνοπούλα, ένα πιάτο...