Θάνος Παππάς: Ένας καινοτόμος Καλαματιανός

Θάνος Παππάς: Ένας καινοτόμος Καλαματιανός

Τα ευμενή σχόλια για τα τεχνολογικά κατορθώματα του νεαρού Καλαματιανού, Θάνου Παππά, ο οποίος σχεδίασε το πρωτοποριακό και ιδιαίτερα πρακτικό όχημα “Project D3” για την εταιρεία “Korres Engineering”, παρουσιάζοντας έτσι ένα μοντέλο οχήματος κατάλληλο – όσο κανένα άλλο – για τα άτομα με αναπηρία και με κινητικές δυσκολίες, ακόμα και για τετραπληγικούς, συνεχίζονται στον αθηναϊκό Τύπο.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε το παρακάτω ρεπορτάζ:  Στα 22 του χρόνια, ο Θάνος Παππάς κάνοντας την πρακτική του άσκηση, σχεδίασε, με την ομάδα Exarsis, ένα όχημα πόλης για οδήγηση από ανθρώπους που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου. Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φέτος συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σε συνεργασία με τη Fiat, με θέμα «Σχεδιάστε το Μέλλον της Προσβασιμότητας», και μαζί με έναν Ιταλό και ένα Γερμανό βρέθηκε στην τριάδα των νικητών. Ο Θάνος Παππάς από την Καλαμάτα διάλεξε να «μεταναστεύσει» -καθόλου εύκολο εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης- στη Σύρο, όπου έχει έδρα το Τμήμα του, και το βραβείο που πήρε αποτελεί δείγμα για τη δουλειά αριστείας που γίνεται στο Παν. Αιγαίου.
«Ο Θάνος Παππάς είναι άξιος πρεσβευτής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπόδειγμα αριστείας. Επιτυχίες όπως η δική του, αποδεικνύουν ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να εξακολουθούν να ονειρεύονται και να εμπνέουν με το παράδειγμά τους την πανεπιστημιακή μας κοινότητα, προσπαθώντας πάντα για τα καλύτερα αποτελέσματα που επιστρέφουν στην κοινωνία» ανέφερε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, δίνοντας τον τόνο της Αριστείας στα τριακοστά γενέθλια του Παν. Αιγαίου. Στις 20 Μαρτίου 1984 δημοσιεύθηκε το προεδρικό διάταγμα 83 περί ίδρυσής του, με έδρα τη Μυτιλήνη. Σήμερα το ίδρυμα -ένα «πολυνησιωτικό πανεπιστήμιο» με ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά του Αιγαίου, καθώς έχει 16 Τμήματα σε Χίο, Σάμο, Σύρο και Ρόδο- «δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στην εκπαίδευση, την έρευνα, τη δικτύωση μεταξύ των νησιών, την αναζωογόνηση των νησιωτικών κοινωνιών» όπως λέει το Συμβούλιο.