Πολύωρες καταθέσεις από την Ασφάλεια για την υπόθεση της υπαλλήλου με το πλαστό απολυτήριο


ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΞΑΡΓΥΡΩΜΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ
Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρίσκεται πλέον η υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου με το πλαστό απολυτήριο Λυκείου και τις καταγγελίες για εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών.
Μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Σταύρου, χθες το πρωί αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και μέχρι αργά το μεσημέρι έπαιρναν καταθέσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και πολιτικά πρόσωπα.
Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα αποφασισθεί αν πρέπει να εκδοθεί ή όχι ένταλμα σύλληψης κατά της 56χρονης.

Κι άλλοι διαμαρτυρόμενοι
Στο μεταξύ, ήδη οι ιδιοκτήτες ταξί που έχουν διαπιστώσει ότι οι εγγυητικές τους επιστολές έχουν εξαργυρωθεί, κινούνται νομικά και έχουν αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο της Καλαμάτας.
Από χθες, όμως, άρχισαν να παρουσιάζονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα, κι άλλοι επαγγελματίες που ανακάλυψαν ότι οι εγγυητικές τους επιστολές από διαγωνισμούς για προμήθειες υλικών που είχαν συμμετάσχει έχουν εξαργυρωθεί.
Κι όπως έχει γράψει επανειλημμένως αυτές τις ημέρες το «Θ», κανείς δεν ξέρει πού αρχίζει και πού τελειώνει αυτή η ιστορία.

ΑΔΕΔΥ
Στο μεταξύ, χθες η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Νικολίνα Λέκκα, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση είπε: «Αυτά που μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες για τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, δεν είναι καθόλου ευχάριστα και το συνδικαλιστικό κίνημα εμμένει στις θέσεις που έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια: καταδικάζουμε οποιαδήποτε περίπτωση αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, παραποίησης στοιχείων, απολυτηρίων ή οποιουδήποτε προσόντος, ουσιαστικού ή τυπικού, που χρειάζεται για να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε διαδικασία που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεψε να ευδοκιμήσουν και να συνεχίσουν όλα αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι κατακριτέα και από την κοινωνία και από τον ίδιο το χώρο της δημόσιας διοίκησης.
Θα επιμένουμε ότι χρειαζόμαστε την αξιολόγηση και τη θέλουμε. Όχι, όμως, με τη μορφή των ποσοστώσεων που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Η αξιολόγηση, όμως, από τον έλεγχο των πιστοποιητικών είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι δε θέλουμε να γίνει έλεγχος τίτλων σπουδών και οποιουδήποτε άλλου πιστοποιητικού. Εμείς λέμε να ελεγχθούν και οι διαδικασίες οι μη σύννομες, εκτός ΑΣΕΠ, οι οποίες οδήγησαν χωρίς νόμιμους τρόπους σε πρόσληψη συναδέλφων».

Της Βίκυς Βετουλάκη