Παρακολούθηση δολωματικών ψεκασμών από εδάφους σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή!

Παρακολούθηση δολωματικών ψεκασμών από  εδάφους σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χθες στην Τριφυλία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, πάντα στην πρωτοπορία και την καινοτομία, χθες έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά, με την παρακολούθηση της δακοκτονίας σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή του γραφείου της Διεύθυνσης, κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με το διευθυντή της Αντώνη Παρασκευόπουλο στην πρώτη γραμμή, αξιοποιεί τις γνώσεις και τα εφόδια της επιστήμης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο έργο της, το οποίο, αξίζει να τονισθεί, είναι πραγματικά σπουδαίο για την αγροτική παραγωγή και οικονομία, και, βεβαίως, είναι σθεναρά δίπλα στους παραγωγούς της Τριφυλίας.
Η ενσωμάτωση ψηφιακών και άλλων νέων τεχνολογιών στην παρακολούθηση των πληθυσμών του εντόμου, οι συνδυασμοί των μεθόδων καταπολέμησης σε διάφορα επίπεδα και η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδιασμού, αποτελούν μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο κ. Παρασκευόπουλος και οι συνεργάτες του, και από χθες εφαρμόστηκε πιλοτικά η ολοκληρωμένη εποπτεία – παρακολούθηση της καμπάνιας δακοκτονίας σε πραγματικό χρόνο.
Μέχρι τώρα, στα τρακτέρ δίνονταν GPS και στη συνέχεια, μόλις τελείωναν την εργασία τους, τα επέστρεφαν στη Διεύθυνση και τα στοιχεία που συλλέγονταν τα περνούσαν σε ορθοφωτοχάρτες, το ίχνος του κάθε τρακτέρ, και έβλεπαν την κίνησή του.
Τώρα πλέον η εποπτεία μπορεί να γίνεται μέσα από τον υπολογιστή, κάτι που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διόρθωσης και βελτίωσης του έργου. Επιπλέον, κάνει και τους χειριστές των συγκροτημάτων πιο υπεύθυνους, βελτιώνοντας και αυτοί, με τη σειρά τους, τη δουλειά τους!
Μιλώντας στο «Θ», ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε: «Αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα παρακολούθησης δολωματικών ψεκασμών από εδάφους σε πραγματικό χρόνο! Μέχρι τώρα η παρακολούθηση γινόταν με χρήση GPS. Σήμερα (σ.σ. χθες) η παρακολούθηση έγινε σε πραγματικό χρόνο. Παίρναμε τα δεδομένα και όλη η διαδικασία γινόταν μέσω κινητής τηλεφωνίας. Λαμβάνονται τα δεδομένα απ’ το δορυφόρο, στη συνέχεια αυτά μεταφέρονται σ’ ένα site και από εκεί στον υπολογιστή μας, όπου απεικονίζεται η ακριβής κίνηση του μηχανήματος. Μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα η παρακολούθηση όλων των ψεκαστικών συγκροτημάτων μιας τοπικής κοινότητας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της μεθόδου, διόρθωσης αστοχιών και παραλείψεων κατά τον ψεκασμό, άμεσα. Με αυτή την εφαρμογή θα μειωθούν πολύ οι ανθρωποώρες! Η εφαρμογή σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε με επιτυχία και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα! Θα το συνεχίσουμε πιλοτικά, ώστε του χρόνου να το εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό του έργου».