Παπαδοπούλειον: Μια νέα κατηγορία τουρισμού προστέθηκε από χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Το όραμα του Σταύρου Παπαδόπουλου από χθες είναι και επίσημα πραγματικότητα, αφού το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του υπερπολυτελούς Οίκου που απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας.
Στο χώρο αυτό μπορούν να προσφερθούν στον κάθε ηλικιωμένο από ιατρική παρακολούθηση μέχρι μαθήματα χορού και τζακούζι!
Παρουσία, λοιπόν, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που τέλεσε τα εγκαίνια και στη συνέχεια συνεχάρη αλλά και ευχαρίστησε τον Σταύρο Παπαδόπουλο για αυτό το έργο, «άνοιξαν οι πόρτες» για ένα νέο είδους τουρισμού.
Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Οιχαλίας, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων.
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί. Αναφερόμενος στον Οίκο, είπε ότι ήταν όνειρο και επιθυμία μιας ολόκληρης ζωής.
Στη συνέχεια, με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τη ζωή του και συγκεκριμένα ανέφερε ότι, όπου και αν ταξίδεψε, η σκέψη και η καρδιά του ήταν πάντα στην Καλαμάτα.
Για το γηροκομείο, είπε πως αποτελεί χώρο για ανθρώπους που μόχθησαν και πλέον έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, με φροντίδα, ιατρική μέριμνα και ζεστασιά.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του μέχρι σήμερα, καθώς χάρις στη δική τους βοήθεια ένα όνειρό του πραγματοποιήθηκε.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που δήλωσε χαρούμενος για αυτό το θαυμάσιο δημιούργημα, όπως το χαρακτήρισε.
Αναφερόμενος δε στον Στ. Παπαδόπουλο, είπε ότι είναι ο χαρακτηριστικός Έλληνας που έφυγε πάμπτωχος από τον τόπο του και δημιούργησε στην ξενιτιά, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του. Έτσι, τον ιδρώτα του τον μετέφερε πίσω και δημιούργησε σημαντικά έργα, με αποκορύφωμα αυτό, ενώ έδωσε ψωμί σε δεκάδες Καλαματιανούς. 
Όπως ανέφερε ακόμη, το συγκριμένο κτήριο με αυτή του τη λειτουργία σημαίνει πολλά και, μάλιστα, για όλη την πατρίδα, αφού θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από όλο τον κόσμο «και ανθρώπους με μεγάλα εισοδήματα. Όλο αυτό θα συμβάλει στη διαφήμιση της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου σε ολόκληρο τον κόσμο, και είναι μια τεράστια προσφορά που πρέπει να υποστηριχθεί». Ενδεικτικά ο Π. Νίκας σημείωσε ότι ολόκληρες περιοχές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Νότιας Γαλλίας ζουν από τον ιατρικό τουρισμό.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τον επιχειρηματία για την προσφορά του στην πόλη, ενώ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους αυτών που δεν αναγνώρισαν αυτή την προσφορά.
Στο βήμα εν συνεχεία ανέβηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, που δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να απαλύνουμε στον Στ. Παπαδόπουλο το συναίσθημα της προσμονής και της αναμονής, αλλά κυρίως το συναίσθημα στον τόπο του, που δε χωρά στην ψυχή του. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να του αναγνωριστεί είναι αυτή η ικανότητα των Ελλήνων, όπου και αν βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, να στεριώνουν πάνω σε αυτή τη λογική της ανταποδοτικότητας».
Στη συνέχεια ανέφερε στον Στ. Παπαδόπουλο ότι αυτό το βήμα που έκανε είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρωτοπόρο, «είναι ένα πιλοτικό έργο, πρωτόγνωρο για τον τόπο, ένα έργο που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της μεσσηνιακής γης και ιδιαιτέρως της Καλαμάτας. Αυτό το τουριστικό προϊόν, με σημείο αναφοράς την τρίτη ηλικία, έρχεται να συμπληρώσει και ουσιαστικά να οδηγήσει ως ναυαρχίδα την προσπάθεια της Περιφέρειας, μαζί με τις Δημοτικές Αρχές, για ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, δημιουργώντας μια αλυσίδα τέτοιων δομών που είναι απαραίτητες για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλα αυτά δημιουργούν μια πολυθεματικότητα, που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά μας».
Τέλος, το λόγο πήραν η εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο ξάδερφος του Σταύρου Παπαδόπουλου, που του έδωσαν συγχαρητήρια και τη δέσμευση ότι θα είναι δίπλα του και όλοι μαζί θα πορευτούν σε αυτό το εγχείρημα.  
Μετά την τελετή οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Οίκου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές αλλά και τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στους φιλοξενούμενους.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση