Στα θρανία του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας 1000 «μαθητές»

Στα θρανία του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας 1000 «μαθητές»

Πρώτη μέρα η χθεσινή για το 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ένα σχολείο που δημιουργήθηκε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει καταφέρει να γίνει θεσμός, κάτι που αποδείχθηκε και αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή να ξεπερνά τα 1.000 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον έχει την υποστήριξη και του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του ΣΕΤΕ.
Το 7ο Σχολείο Τουρισμού άνοιξε με χαιρετισμούς. Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία μίλησε για την άνοδο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο κομμάτι του τουρισμού.
Επίσης, ενημέρωσε ότι υπάρχουν διεργασίες και σχεδιασμός ώστε να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Παράλληλα, θέλησε να σχολιάσει μια μελέτη, την οποία και χαρακτήρισε ατυχή, που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιήθηκε από το ΣΕΤΕ. Αυτή παρουσιάζει την Πελοπόννησο να έχει πτώση στον τουρισμό.
Η κα Νικολάκου διέψευσε τη μελέτη, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την άνοδο του τουρισμού στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ανέφερε ότι το Σχολείο Τουρισμού αποδεικνύει ότι μια ιδιωτική προσπάθεια μπορεί να συμπαρασύρει και το Δημόσιο σε ενέργειες και τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τον τουρισμό, όπως η εκπαίδευση.
Επίσης, ανέφερε ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μαζί θα ταξιδέψουν το Σχολείο Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετίζοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τις εργασίες είπε στους μαθητές ότι τα μεγάλα νούμερα, που σημαίνουν μαζικό τουρισμό, οδηγούν σε αδιέξοδο, αφού, όπως τόνισε, σημασία έχει ο ποιοτικός τουρισμός.
Ακόμα, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει οργάνωση στις κρατικές δομές του τουρισμού της πόλης, αφού δεν είναι δυνατόν σε ένα αεροδρόμιο σαν της Καλαμάτας οι πύλες να ανοίγουν και να κλείνουν 2 ώρες πριν και μετά. Έτσι, πρότεινε, αν δεν υπάρξει σωστή οργάνωση, αυτό να περάσει σε ΣΔΙΤ. Το ίδιο υποστήριξε και για το λιμάνι της Καλαμάτας.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, έδωσε με τη σειρά της συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία δημιουργίας του συγκεκριμένου σχολείου, ενώ έκανε αναφορά στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στα θέματα του τουρισμού. Όπως είπε, το βάρος του υπουργείου έχει δοθεί πλέον στην εκπαίδευση των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού.
Μετά τους χαιρετισμούς η πρώτη ημέρα συμπληρώθηκε από ενδιαφέρουσες ομιλίες από: την Έλενα Γκίκα- διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Costa Navarino, τον δρα Κώστα Γουλιάμο- πρύτανη Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τον δρα Νικόλαο Γεωργόπουλο- πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιώς και τον δρα Γιάννη Καλογεράκη – διευθύνοντα σύμβουλο JMK. Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Πίττας, Greek Gastronomy Guide, και η πρώτη ημέρα έκλεισε με την ομιλία του Καλαματιανού δρος Σωτήρη Βαρελά.
Τα μαθήματα θα συνεχιστούν σήμερα, με το κουδούνι να χτυπά στις 9.30 το πρωί.
Π.Μπ.