Αθωώθηκε για την παράνομη είσπραξη σύνταξης

Αθωώθηκε για την παράνομη είσπραξη σύνταξης

Το ότι κατάλαβε το λάθος του και επιστρέφει τα χρήματα ήταν δύο από τα στοιχεία που οδήγησαν χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στην απόφαση αθώωσης ενός άντρα που συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του ηλικιωμένου που πρόσεχε και μετά το θάνατό του. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 4 ετών.

Ο λόγος για έναν άνεργο που φρόντιζε έναν ηλικιωμένο σε χωριό έξω από την Καλαμάτα. Η σύνταξη του ηλικιωμένου κατετίθετο σε κοινό λογαριασμό κι όταν το Νοέμβριο του 2006 ο γέροντας πέθανε, ο κατηγορούμενος δε δήλωσε το θάνατό του και συνέχισε να την εισπράττει.

Τελικά, όταν ανακαλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο, είχε ήδη εισπράξει και όφειλε 53.000 ευρώ. Από τότε έκανε ρύθμιση και επιστρέφει σιγά σιγά τα χρήματα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει εκφράσει από τις αρχές την πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα, ενώ έχει διαθέσει και ακίνητά του γι’ αυτό το σκοπό. Το δικαστήριο έκρινε ότι πλέον το αδίκημα με τις αλλαγές του νόμου είναι πλημμέλημα και λόγω του ότι προσπαθεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του, τον αθώωσε.

Β.Β.