Οφειλόμενη απάντηση στο λίβελο του κ. Παύλου Μάραντου

Οφειλόμενη απάντηση στο  λίβελο του κ. Παύλου Μάραντου

Είναι καταφανέστατη η πολιτική εμπάθεια και το μίσος του κ. Π. Μάραντου ενάντια σε κάθε τι αριστερό και στο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα. Καιρό τώρα, αγγίζοντας τα όρια της γραφικότητας, επιδίδεται μέσα από τις στήλες του «Θάρρους» σε μια άθλια κατασυκοφάντηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Το δε άρθρο (20/7/2020), ότι «η Αριστερά υποστηρίζει μπαχαλάκηδες να βιάζουν την κοινωνία», ξεπερνάει τα όρια του πολιτικού θράσους.

Ας δούμε, λοιπόν, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα όπως είναι:

α) Σχεδόν κάθε μέρα ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας.

β) Οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν καταλήγουν σε καταστροφές καταστημάτων και δημόσιας περιουσίας. Αυτό το έχουν αναλάβει, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη, που εισβάλλουν αναίτια σε καταστήματα και σπίτια, σπάνε τζαμαρίες, επιτίθενται σε θαμώνες και περαστικούς, πετούν δακρυγόνα και κροτίδες λάμψης, ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν όποιον βρουν στο διάβα τους.

γ) Επανειλημμένως έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά κατά το οποία αστυνομικοί τραμπουκίζουν διαδηλωτές, δημοσιογράφους, αλλά και περαστικούς, όταν πέφτουν πάνω τους με τις μηχανές (ομάδα ΔΕΛΤΑ) στοχευμένα (βλέπε προηγούμενες καταγγελίες της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ) και τους ξυλοκοπούν χωρίς λόγο, ενώ ταυτόχρονα φυτεύουν «ενοχοποιητικά στοιχεία» στους συλληφθέντες, όπως μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν σαφώς αποδεικτικά στοιχεία.

Ισχυρίζεται ο κ. Μάραντος πως το 87% των διαδηλώσεων είχε κάτω από 500 άτομα και το 50% κάτω από 50 άτομα. Όταν είναι γνωστό πως στις υπαίθριες διαδηλώσεις αλλά και πορείες, όπως προαναφέρθηκε, συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές. Μήπως, κύριε, μπερδεύετε τα στατιστικά σας δεδομένα όσον αφορά στην πρόσφατη ρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας κατά των προσφύγων στις 15/7/2020, όπου μια χούφτα «αγανακτισμένων» ακροδεξιών 15-20 ατόμων παραβρέθηκαν εκεί και μαζί με αυτούς έδωσαν το «παρών» ο υπόδικος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος;

Οι «μπαχαλάκηδες» στους οποίους σας αρέσει τόσο πολύ να αναφέρεστε και να βγάζετε τα εσώψυχά σας, δυστυχώς και αυτοί, όπως έχει αποδειχθεί, είναι υιοθετημένοι του μπαμπά Χρυσοχοΐδη. Υπάρχουν αποδεικτικές φωτογραφίες όπου οι «μπαχαλάκηδες» φαίνονται ντυμένοι ως απλοί πολίτες, οι οποίοι αρχικά συνομιλούν με τα ΜΑΤ, καταστρώνοντας σχέδια και έπειτα χώνονται στις ειρηνικές πορείες, για να προκαλέσουν τις δυνάμεις καταστολής.

Δεν είναι μόνο η Αριστερά που «σκούζει» για το νέο χουντικό και μη συνταγματικό νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις. Είναι ο κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας του οποίου στερείται το δικαίωμα της ελευθερίας να διαδηλώνει και να εκφράζει την άποψή του. Δυστυχώς οι απόψεις του νέου κόσμου και της Αριστεράς φαίνεται να ενοχλούν πολύ την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτει να τις φιμώσει (βλέπε δυνάμεις καταστολής και ΜΜΕ).

Είναι το λιγότερο τραγελαφικός ο ισχυρισμός ότι η Αριστερά παριστάνει το μουγκό για την παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. περνάει αντισυνταγματικούς νόμους, προωθεί τον ψευτο-πατριωτισμό, χρησιμοποιεί την πανδημία του covid-19 ως εργαλείο χειραγώγησης των πολιτών, ενώ αδυνατεί να βρει τρόπο λύσης στο θέμα του προσφυγικού, παρά μόνο ξηλώνει παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας και στέλνει τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» τις οικογένειες προσφύγων από την πλατεία.

Η Αριστερά ποτέ δεν ήταν μια μικρή έως ασήμαντη μειοψηφία. Αποδεικνύεται και μέσω ιστορικών γεγονότων ανά τον κόσμο πως η Αριστερά έχει συμβάλει σε θεμελιώδεις κινήματα και αγώνες για την ελευθερία και την ισότητα όλων των ανθρώπων. (Ανοίξτε να διαβάσετε και κανένα βιβλίο, όχι μόνο ΣΚΑΪ, iEfimerida και ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ).

Ο βιασμός της κοινωνίας όντως προέρχεται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), που οδήγησαν τη χώρα σε εξαθλίωση και πτώχευση στα χρόνια διακυβέρνησής τους. Το ίδιο, όμως, συνεχίζεται και σήμερα με την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που τρέχει να μαζέψει σκάνδαλα ετών από εδώ και από εκεί (βλέπε Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, παιδεραστές, αστυνομική βία και δολοφονίες, βαρόνους ναρκωτικών και το πηγάδι δεν έχει πάτο!).

Σε ποιον ακριβώς εκσυγχρονισμό της κοινωνίας αναφέρεστε από τον Κ. Μητσοτάκη; Μήπως στο φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας; Στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων αγαθών; Στην καταστροφή του περιβάλλοντος; Στους χουντικούς νόμους; Στον «μπατριωτισμό» των ξακουστών Μακεδονομάχων ή στην «αφασία» με την πρόκληση της Αγίας Σοφίας και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής; Στο προσφυγικό με τους χιλιάδες στοιβαγμένους και εγκλωβισμένους ανθρώπους; Στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας; Στους μισθούς και την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τις αυθαιρεσίες των αφεντικών; Στην ανύπαρκτη στήριξη της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας; Στο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους; (Ούτε αυτή η λίστα έχει τέλος!)

Τα καταστήματα κλείνουν από τα ανύπαρκτα έως ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., για την τόνωση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την τεράστια διαφαινόμενη ύφεση και την εκτόξευση της ανεργίας τον καιρό της πανδημίας και όχι από τους διαδηλωτές, κε Μάραντε. Δυστυχώς για εσάς, όμως, υπάρχει και η άλλη ενημέρωση, αυτή που δεν επιδοτείται από το κράτος και δεν ταΐζει σανό τον κόσμο. Επιπλέον, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται και τον κόσμο που εμποδίζεται να κατέβει στο κέντρο, ας κάνετε μία βόλτα στο Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Οι εκατοντάδες ή/και χιλιάδες αστυνομικοί που φυλάνε τους «επαγγελματίες διαδηλωτές» πληρώνονται από τους πολίτες και καθήκον τους είναι να τους προστατεύουν και ΟΧΙ να τους ξυλοκοπούν αναίτια και να δολοφονούν.

Δεν είναι ο «Νόμος και Τάξη» αυτός καθαυτός που δημιουργεί «αλλεργία», όπως το αποκαλείτε, στην Αριστερά. Είναι η εκμετάλλευση, η αδικία, η εξαθλίωση, ο ρατσισμός, η μη απονομή δικαιοσύνης, η αστυνομική βία και καταστολή, τα σκάνδαλα, η παιδεραστία, οι στοιβαγμένες ψυχές προσφύγων και αιτούντων άσυλο, η καταπάτηση της ισότητας και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο νόμος δεν καταργείται στο πεζοδρόμιο. Οι αγώνες όμως κερδίζονται στον δρόμο! Γιατί η αλληλεγγύη είναι το δικό μας «όπλο» ενάντια στα γκλόμπ και την καταστολή.

Οι νόμοι δε φτιάχτηκαν αποκλειστικά για τους φτωχούς και τους αδύναμους όπως ισχυρίζεστε. Οι νόμοι θεσπίστηκαν και έχουν την ίδια ισχύ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Αντιδημοκρατικά είναι η απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου, το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, παιδεραστές και βιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι, η μη προστασία μαρτύρων σε σκάνδαλα της κυβέρνησης, οι αιτούντες άσυλο – πρόσφυγες να μένουν σε μια πλατεία χωρίς καν τα βασικά αγαθά και η λίστα συνεχίζεται επ’ αόριστον.

Συμπερασματικά: Η Αριστερά δίνει το «παρών» ενάντια σε νεοφιλελεύθερες δεξιές και ακρο-δεξιές δυνάμεις οι οποίες αμαυρώνουν τους αγώνες αυτού του τόπου. Γιατί η λήθη ενός λαού και η χειραγώγηση οδηγούν στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η Αριστερά δεν αποτελεί ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσα από τα κινήματα σε όλον τον κόσμο. Η Αριστερά πάντα θα υπερασπίζεται το δίκαιο και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε ίσες ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή ζωή. Η Αριστερά πάντα θα αγωνίζεται να δίνει ελπίδα για όλους τους καταπιεσμένους αλλά και για όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες αυτού του τόπου και ανά τον κόσμο.

Μαρίνα Μπροκάκη

Πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ερευνήτρια

Μαρία Καλαϊτζή

Φοιτήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

**Οι αρθρογράφοι είναι πολίτες του κόσμου.